Πώς αντέδρασαν τα κόμματα για τον εκλογικό νόμο

Πώς αντέδρασαν τα κόμματα για τον εκλογικό νόμο

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου και παρά το γεγονός ότι, την ώρα που «ανέβηκαν» οι προτάσεις της κυβέρνησης στη Διαύγεια οι περισσότεροι βουλευτές είχαν αναχωρήσει για τις εκλογικές τους περιφέρειες, υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΝΔ, Ποτάμι και ΚΚΕ φαίνεται να… συμφωνούν στο «όχι». Η διατήρηση του ορίου του 3% δείχνει να προβληματίζει τον Περισσό, καθώς βουλευτής του κόμματος μας απάντησε με τη δήλωση Κουτσούμπα πως «όταν λέμε απλή αναλογική εννοούμε την απλή και άδολη».

Η πρόταση της κυβέρνησης βρίσκει σύμφωνη την Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει σε κοινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής του ομάδας. «Συμφωνήσαμε να μην τσακωθούμε για τον εκλογικό νόμο, θα ψηφίσουμε με βάση την απόφαση των οργάνων», επισήμανε στο protothema.gr βουλευτής του Κινήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ουσία είναι πως στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατούν ανάμικτα συναισθήματα. Άλλοι κινούνται στη γραμμή της συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει η Δημοκρατική Συμπαράταξη τη διάθεσή της για συναίνεση και άλλοι επιμένουν ότι δε θα πρέπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη να εγκλωβιστεί στη λογική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.