ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βουλή: Εως τέλος Ιουλίου η συζήτηση εξεταστικής για plan B και capital controls

Βουλή: Εως τέλος Ιουλίου η συζήτηση εξεταστικής για plan B και capital controls

Με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων μηνών αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τo plan B που απεργαζόταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για τα capital controls.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η συζήτηση θα γίνει εως το τέλος Ιουλίου.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας είχε επισκεφθεί τον κ. Βούτση προκειμένου να διαμαρτυρηθεί τόσο για την καθυστέρηση της συζήτησης της σχετικής πρότασης όσο και για την συνολική λειτουργία της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην συζήτηση της πρότασης  υπενθύμισε όμως ότι κατά το παρελθόν αντίστοιχες προτάσεις δεν εισάγονταν καν στην Ολομέλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, η προαναγγελία για την συζήτηση της εξεταστικής συμπίπτει και με το δημοσίευμα της  «Καθημερινής» για το περιεχόμενο του βιβλίου του καθηγητή Τζέημς Γκαλμπρέιθ, στενού συνεργάτη του τεως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Ο καθηγητής περιγράφει τις βασικές κατευθύνσεις του εναλλακτικού σχεδίου που απεργαζόταν η κυβέρνηση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι στο διάστημα που η χώρα θα ήταν σε έκτακτη ανάγκη η Τράπεζα της Ελλάδος θα έπρεπε να εθνικοποιηθεί είτε μέσω προεδρικού διατάγματος, είτε μέσω Γενικής Συνέλευσης. «Για την εισαγωγή νέου νομίσματος, όμως, θα έπρεπε να τροποποιηθεί και το καταστατικό της ΤτΕ. Με βάση το σενάριο του Σχεδίου Β, για την αποτροπή συμψηφισμού των καταθέσεων με τον ELA, οι τράπεζες θα εθνικοποιούνταν αμέσως, θα ανακεφαλαιοποιούνταν σε Νέα Δραχμή και θα έμεναν κλειστές για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, μέχρι τη μετατροπή του νομίσματος. Για την κάλυψη μισθών και συντάξεων θα έπρεπε να εκτυπωθούν άμεσα υποσχετικές» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Καθημερινή. Περιγράφοντας τη διαδικασία μετάβασης στο νέο νόμισμα ο Αμερικανός καθηγητής αναφέρεται στο ρόλο που θα αναλάμβαναν οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών προκειμένου να διατηρήσουν τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες επισημαίνοντας ότι κρίσιμο θα ήταν να επιστρατευθούν υπάλληλοι σε σχολεία, νοσοκομεία και αστυνομία, τους τομείς, δηλαδή, εκείνους που αποτελούν σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.