Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τις έρευνες υδρογονανθράκων – Σε ρόλο εκπροσώπου των θεσμών ο Μανιάτης

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τις έρευνες υδρογονανθράκων – Σε ρόλο εκπροσώπου των θεσμών ο Μανιάτης

Οξεία αντιπαράθεση είχαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης λίγο πριν ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά το πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Με μεγάλη πλειοψηφία -καθώς είχε τη συναίνεση όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής- υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά το πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι με αυτό το νομοσχέδιο η Ελλάδα έρχεται να καλύψει ένα κενό στον τομέα αυτό, ενώ έδωσε έμφαση ότι πλέον η ΔΕΗ θα έχει τους δικούς της πόρους.

Έντονη υπήρξε νωρίτερα η αντιπαράθεση, όπως αναφέρει το ΑΠΡ – ΜΠΕ, ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε, με αφορμή το σχόλιο του υπουργού Περιβάλλοντος, ότι ο κ. Μανιάτης ως πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, μιλάει πάντα, «δημιουργώντας την εντύπωση ότι υπάρχει η προ Μανιάτη και η μετά Μανιάτη εποχή».

«Είναι σαν να λέμε πριν την μεταπολίτευση και μετά την μεταπολίτευση, εποχή», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη αντίθεσή του στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο κ. Μανιάτης για τους δημόσιους επιθεωρητές περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι ιδιώτες.

«Αυτά τα λέει και η τρόικα. Μας λέτε να αντικαταστήσουμε τον ελεγκτικό ρόλο του Δημοσίου. Να βάλουμε πιστοποιημένους ιδιώτες και να συρρικνωθεί ο ρόλος του Δημοσίου. Δεν έχουμε αντίληψη κρατισμού αλλά θέλουμε ένα σύγχρονο κράτος να παίζει ανεξάρτητα τον ελεγκτικό του ρόλο. Εσείς εκφράζετε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

«Προτίθεστε να αναιρέσετε το ταμείο Νέας Γενιάς, το μόνο που κάνετε είναι να πετσοκόβετε μισθούς συντάξεις, να επιβάλλετε ΕΝΦΙΑ, να ξεπουλάτε τη ΔΕΗ και δεν ντρέπεστε που γελοιοποιείστε; Είστε ένας υβριστής…», αντέδρασε ο κ. Μανιάτης. «Λέτε ύβρεις, είστε ψεύτης και υβριστής, ντροπή σας», του αντέτεινε ο κ. Σκουρλέτης.

«Όλες οι ανεπτυγμένες χώρες δημιούργησαν το Ταμείο Αλληλεγγύης παίρνοντας τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες… Το χειρότερο δεν είναι η ιδεοληψία σας, αλλά ότι δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας. Αν ο υπουργός δεν εκφράζει την άποψη της κυβέρνησης ότι ο ορυκτός πλούτος δεν αποτελεί προίκα και πηγή εσόδων, να παραιτηθεί τώρα. Διαφορετικά συντάσσεται με την άποψη του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου που θέλει όλα να ξεπουληθούν… Αυτά είναι παλαιοκομουνιστική, κουβανέζικη, βορεοκορεάτικη αντίληψη», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κ. Μανιάτης το έχει κάνει αυτό επανειλημμένα. Είναι κλασικός υβριστής. Δεν τιμά του ρόλο του.. Είναι βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ μαζί με δυο τρεις άλλους. Είναι κατάντια στο όνομα του ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν αήθεις ύβρεις…», αντέδρασε ο κ. Σκουρλέτης. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της προέδρου της Επιτροπής Εύης Καρακώστα η οποία ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.