Θεοδωράκης : «Κύριε Τσίπρα ηττηθήκατε»

Θεοδωράκης : «Κύριε Τσίπρα ηττηθήκατε»

Αναφερόμενος στη μη εκχώρηση δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε από το βήμα της Βουλής, «Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε αλλά ο συντηρητισμός μένει» .

«Ρωτάω λοιπόν για μια τελευταία φορά τον κ.Τσίπρα. Γιατί “η πρώτη φορά αριστερά” δεν τους δίνει το δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές; Τι φοβάται; Προφανώς φοβάστε ότι αυτοί που ξενιτεύτηκαν για μια καλύτερη ζωή δεν θα ψηφίσουν ένα κόμμα στο οποίο είναι διαδεδομένη η άποψη ότι η καριέρα είναι χολέρα. Οι άνθρωποι της δουλειάς δεν θα ψηφίσουν τα παιδιά του κομματικού σωλήνα», συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

«Μετά από όλα αυτά κυρίες και κύριοι αντιλαμβάνεσθε γιατί το Ποτάμι δεν θα επικροτήσει τον ευκαιριακό εκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης», είπε ο κ.Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «το σχέδιό σας δεν γκρεμίστηκε από τη Χρυσή Αυγή. Γκρεμίστηκε από τη δική μας σταθερή στάση. Ακόμα κι αν δεν είχε εγκαταλείψει το στρατόπεδο του “ναι” η Χρυσή Αυγή, το αποτέλεσμα θα ήταν 197 ναι – 103 όχι. Ηττηθήκατε».

Ο κ.Θεοδωράκης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δίνει ψήφους «σε αυτούς που είναι 16 χρονών και μια μέρα», κάνοντας λόγο για «καλόπιασμα», ενώ την κατηγόρησε ότι «σβήνει από τον εκλογικό χάρτη μια άλλη γενιά. Όλους αυτούς που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό».

Ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε στην ανάγκη να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες, ενώ υπενθύμισε: «Αν είχαμε απλή αναλογική θα έπρεπε σήμερα να συνεργασθούν 5 κόμματα για να κάνουν κυβέρνηση. Υπάρχει τέτοια σύγκλιση στην Βουλή και δεν το βλέπουμε; Έχουν υποχωρήσει τόσο οι εγωισμοί και το κομματικό αλάθητο, που μπορούν να συνεργασθούν 5 κόμματα;».

Επίσης, ανέφερε ότι στις 24 Ιουλίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί ενώπιον των πολιτικών αρχηγών ότι δεν θα αιφνιδιάσει με εκλογές και ότι θα συζητηθεί ο εκλογικός νόμος πριν από την προσφυγή στις κάλπες. «Τη συνέχεια την ξέρετε. Ο κ.Τσίπρας προκηρύσσει εκλογές ένα μήνα μετά, χωρίς καμία συνεννόηση και χωρίς να δεχτεί καμία κουβέντα για αλλαγή του εκλογικού νόμου και μείωση του μπόνους», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης, χαρακτήρισε «παράξενο» το περιεχόμενο «που δίνει στη λέξη “προοδευτικό” ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι προοδευτικό να επιτρέπεις σε χουλιγκάνους – εισαγόμενους μάλιστα- να λεηλατούν δημόσια περιουσία; Είναι προοδευτικό να βάζεις επιθεωρητή στα σχολεία της Θράκης έναν εθνικιστή πολιτευτή των ΑΝΕΛ; Είναι προοδευτικό να γονατίζεις με φόρους τους νέους επιστήμονες; Είναι προοδευτικό το χάος στα νοσοκομεία; Τα ράντζα και οι ελλείψεις φαρμάκων;» διερωτήθηκε και συνέχισε: «Είναι προοδευτικό να μην σπας τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες που μέχρι χθες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως “τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς”; Είναι προοδευτικό να είσαι με το μπόνους των 50 εδρών το καλοκαίρι του ’15 αλλά να είσαι εναντίον του μπόνους των 50 εδρών το καλοκαίρι του ’16;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.