ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Άγρια κόντρα του προέδρου της Βουλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Άγρια κόντρα του προέδρου της Βουλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την οργή του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η κυβέρνηση συνυπολογίζει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην αποψινή ψηφοφορία.

«Πίστευα πως δεν θα υιοθετούσατε την πολιτική αθλιότητα που κεντρικά στελέχη της παράταξής σας μαζί με ένα μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου» είπε ο Νίκος Βούτσης αλλά στο σημείο εκείνο των διέκοψαν φωνές βουλευτών της ΝΔ, ανάμεσά τους και ο κ. Τζαβάρας, που του ζητούσαν να κατέβει από το προεδρείο, να αλλάξει ο πρόεδρος και να μιλήσει από το βήμα όπως προβλέπει ο κανονισμός.

«Θα πάρω τον λόγο και θα μιλήσω από κάτω και θα προεδρεύσει άλλος μέχρι τέλους» είπε ο κ. Βούτσης ο οποίος στη συνέχεια κατέβηκε από το προεδρείο (πλέον προεδρεύει η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλ ου) και πήγε στο βήμα της βουλής απ όπου φανερά συναισθηματικά φορτισμένος είπε:

«Έχουν γίνει μόνο εφέτος 800 ψηφοφορίες στη Βουλή. Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα μη συνυπολογισμού των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Αυτό που είπα σε πρόσφατη συνέντευξή μου είναι πως δεν γίνεται διαχωρισμός ψήφος. Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χρυσή Αυγή. Δεν ξέρουμε την θέση τους. Γνωρίζετε καλά ότι σε ερώτηση αν είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι της ΧΑ, απάντησα όπως θα απαντούσε οποιοσδήποτε πρόεδρος της Βουλής. Σε καμία περίπτωση αυτά που απάντησα δεν αποτελούν πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή. Εδώ και 20 μέρες τώρα διακινήσατε την πολιτική αθλιότητα ότι προσδοκούσαμε συνεργασία με τη ΧΑ και τελικά η ΧΑ συμπαρατάσσεται με τις δυνάμεις που θα καταψηφίσουν την απλή αναλογική» τόνισε εκνευρισμένος ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

«Ο κ. Κουμουτσάκος προπαγάνδιζε αυτήν την άποψη 20 μέρες. Θα έπρεπε να ντρέπεστε πολιτικά. Σας άκουσα με κατάπληξη… όσα διαδίδατε συ συνεργασία με δημοσιογραφικά παπαγαλάκια… Ο κ. Κουμουτσάκος την προπαγάνδιζε αυτή την άποψη. Υπερασπίζεστε και  μετέρχεστε πολιτικές αθλιότητες σε συνεργασία με γνωστά παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής αλητείας»!

Στο τέλος της παρέμβασης του ο κ. Βούτσης τόνισε: «Το ότι ο φασισμός δεν έχει μεγαλύτερη δύναμη οφείλεται στους δικούς μας αγώνες και όχι στην δική σας ατζέντα που την φέρνετε και μέσα στη Βουλή. Και δίνουμε καθημερινά αγώνες με κόστος σε κάθε επίπεδο με τον φασισμό και τους εκπροσώπους του. Κάνατε λάθος. Μεγάλο λάθος. Πρέπει να σας γίνει μάθημα ότι με το φασισμό, η Αριστερά δεν έχει καμία σχέση, ουδέποτε συναλλάχθηκε ούτε είχε τέτοιο ορίζοντα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.