ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υπερψηφίστηκε το Ν/Σ για την απλή αναλογική – Σε στρατηγική δύο εκλογικών γύρων στοχεύει η κυβέρνηση

Υπερψηφίστηκε το Ν/Σ για την απλή αναλογική – Σε στρατηγική δύο εκλογικών γύρων στοχεύει η κυβέρνηση

Σε στρατηγική δύο γύρων  στοχεύει πλέον η κυβέρνηση μετά την αποτυχία να ψηφιστεί το εκλογικό νομοσχέδιο από 200 βουλευτές κάτι που θα το έκανε ενεργό από την πρώτη κιόλας επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πιο συγκεκριμένα υπέρ της απλής αναλογικής ψήφισαν 179 βουλευτές, κατά ψήφισαν 83, παρών δήλωσαν 19. Η Χρυσή Αυγή είχε αποχωρήσει.

Γνωρίζοντας η κυβέρνηση ότι από τις επόμενες εκλογές δεν θα προκύψει ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία ο στόχος μοιραία μετατίθεται για τις δεύτερες εκλογές που θα ακολουθήσουν καθώς εκτιμάται πως η ζωή του όποιου κυβερνηρτικού συνασπισμού που θα προκύψει θα είναι βραχύβια.

Όλα αυτά στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να βγει πρώτο κόμμα.

Σε ότι αφορά το νέο εκλογικό Ν/Σ αυτό έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής για την αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων.

Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων, κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ενώ «παρών» ψήφισε το ΚΚΕ.

Η Χρυσή Αυγή απείχε της ψηφοφορίας.

Πιο αναλυτικά και επι των άρθρων τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν:

Άρθρο 1 (ψήφος στα 17)

 Ναι: 180

 Οχι: 81

 Παρών: 20

Άρθρο 2 (απλή αναλογική)

 Ναι: 179

 Οχι: 83

 Παρών: 19

Άρθρο 3 (όριο εισόδου στη Βουλή 3%)

 Ναι: 163

 Οχι: 101

 Παρών: 17

Άρθρο 4 (Ισχύς διατάξεων από επόμενες εκλογές με πλειοψηφία 2/3)

 Ναι: 179

 Οχι: 86

 Παρών: 16

Άρθρο 5

 Ναι: 179

 Οχι: 86

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Παρών: 16

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.