ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ κατέθεσε στην Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Η Διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ κατέθεσε στην Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Η Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση των δανείων των πολιτικών κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η διευθύντρια εποπτείας πιστωτικού συστήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρθηκε στην Τράπεζα Αττικής, κάνοντας λόγο για σοβαρές δυσλειτουργίες σε πολλά επίπεδα στην διοικητική λειτουργία της τράπεζας.

Όπως επεσήμανε η κ. Παπαγιαννίδου, αν και είχαν διαπιστωθεί σοβαρές αδυναμίες στη λειτουργία της Τράπεζας Αττικής, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, που είναι το ταμείο των μηχανικών, δεν ήταν πρόθυμος να ακολουθήσει και να εφαρμόσει τις συστάσεις της ΤτΕ.

«Όταν ο μέτοχος είναι απρόθυμος να συμμορφωθεί με τις συστάσεις, τότε έχουμε πρόβλημα και εμείς και με την εποπτεία. Από το 2012 έως σήμερα η ΤτΕ έχει ασκήσει πιέσεις προς την Τράπεζα Αττικής προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση. Ο μέτοχος ελέγχει τη διοίκηση, είναι υπεύθυνος για ό,τι γίνεται», υποστήριξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τράπεζα Αττικής βρέθηκε εκτός των προϋποθέσεων που όριζε η κεντρική τράπεζα και δεν υπήρχε διάθεση εφαρμογής των αλλαγών που είχαν προταθεί, συμπλήρωσε.

Τέλος, η κ. Παπαγιαννίδου υποστήριξε πως ο εσωτερικός έλεγχος της τράπεζας είχε απομονωθεί, καθώς δεν καλείτο από το ΔΣ της Αττικής, τονίζοντας ωστόσο πως η άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει η τράπεζα είναι αναστρέψιμη. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.