ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ. Μουζάλας: «Από τα νησιά μπορούμε να πάρουμε μόνον αυτούς που δεν επιτρέπεται να επιστραφούν στην Τουρκία»

Γ. Μουζάλας: «Από τα νησιά μπορούμε να πάρουμε μόνον αυτούς που δεν επιτρέπεται να επιστραφούν στην Τουρκία»

«Από τα νησιά μπορούμε να πάρουμε μόνον αυτούς που δεν επιτρέπεται να επιστραφούν στην Τουρκία» υπογράμμισε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας στην Βουλή σε επερώτηση της ΝΔ για το μεταναστευτικό.

Όπως είπε ο υπουργός, εάν υπάρξει μαζική μετακίνηση των προσφύγων από τα νησιά τότε θα ναυαγήσει η συμφωνία και τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Ούτε όμως η μετακίνηση των προσφύγων που μπορούν βάση της συμφωνίας να έρθουν στην ενδοχώρα μπορεί να λάβει μαζικό χαρακτήρα αφού κάτι θα ανοίξει νέους διαδρόμους.

Ωστόσο ο κ. Μουζάλας αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια έντονη διπλωματική προσπάθεια προκειμένου να διευρυνθεί η συμφωνία και να υπάρξει εκτόνωση στα νησιά που όπως όπως παραδέχτηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια «υπάρχει πρόβλημα».

Ιδιαίτερα δύσκολη όμως είναι και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά καθώς δεν είναι εφικτό να δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα οι κατάλληλες δομές φιλοξενίας έτσι ώστε να φύγουν από τα νησιά όπου είναι εγκλωβισμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προβληματική όμως είναι η κατάσταση και στις υπηρεσίες ασύλου καθώς οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπερνούν τις «αντοχές» της υπάρχουσας υποδομής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.