ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τσίπρας, Ιερώνυμος και Φίλης θα βρεθούν σήμερα σε απόσταση… αναπνοής στη Βουλή

Τσίπρας, Ιερώνυμος και Φίλης θα βρεθούν σήμερα σε απόσταση… αναπνοής στη Βουλή

Για πρώτη φορά σήμερα το πρωί μετά την ένταση που υπήρξε ανάμεσα στον υπουργό παιδείας κ. Νίκο Φίλη και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τα τελευταία 24ωρα για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών και τις εκατέρωθεν δηλώσεις για το ρόλο της εκκλησίας τα χρόνια της χούντας , θα βρεθούν οι δύο τους σε απόσταση αναπνοής.

Η ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά έστω και συμβολικά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία διότι θα γίνει με θεσμικό τρόπο. Είναι η Bουλή καθώς σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ορκομωσία της Bουλής και όλων των βουλευτών που θα γίνει απο τον αριεπίσκοπο. Έχει δε, πολύ ενδιαφέρον καθώς ο κ. Ιερώνυμος θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπουργό παιδείας ενώ ενδοιάμεσος σε ρόλο «γεφυροποιού» αναμένεται να είναι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει προβλεφθεί, όπως υποστηρίζουν μερικοί πως ο αρχιεπίσκοπος θα φτάσει στο χώρο της Bουλής, την ώρα που ο υπουργός παιδείας θα κατευθύνεται και ο ίδιος στο χώρο του κοινοβουλίου προκειμένου να υπάρξει στο «πόδι» μια μικρή συνάντηση , να λιώσουν οι πάγοι και να κλειστεί απο εκεί και έπειτα συνάντηση των δύο έτσι ώστε να εξομαλυνθεί η κόντρα τους που έχει λάβει χαρακτηριστικά σύγκρουσης και απο τις δύο πλευρές, πότε με επιστολές και πότε με δηλώσεις.

Στην αυριανή συνάντηση θα φανεί και το ποιοί θα προστρέξουν κοντά στον αρχιεπίσκοπο και ποιοί θα σταθούν στο πλευρό του υπουργού παιδείας. Έχει σημασία ποιοί απο τους βουλευτές θα πληδιάσουν τον κ. Ιερώνυμο για να δείξουν την πίστη τους και πολιτικά ότι δεν συμφωνούν με τον υπουργό παιδείας, και ποιοί απο τους βουλευτές θα πλησιάσουν τον υπουργό παιδείας, δείχνοντας με τον τρόπο τους, ότι στηρίζουν τις πολιτικές του σε ότι αφορά την κόντρα του με την εκκλησία.

Σε όλο αυτό , πρωταγωνιστικό ρόλο φυσικά έχει ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους ανάμεσα στις δύο πλευρές και σαν «γεφυροποιός» θα προσπαθήσει να ενώσει το χάσμα σε Φίλη και Ιερώνυμο έχοντας σημασία σε ποιού περισσότερο την πλευρά θα σταθεί.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν γνώσει όλου του θέματος, αναφέρουν στο «ProNews» ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάρει αποστάσεις απο τον αρχιεπίσκοπο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα «αδειάσει» τον υπουργό του. Δεν θέλει αυτή την ώρα να διαταραχθούν οι σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας και οπωσδήποτε δεν θέλει να ανοίξει κομματικό μέτωπο λίγες ημέρες πρίν απο το συνέδριο του κόμματος για προφανείς λόγους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ετσι η σημερινή ορκομωσία της βουλής αποκτά ξεχωριστεί σημασία γιατί όλα θα κριθούν σε επίπεδο συμβολισμών και εικόνας, και ο καθένας θα εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.