ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στην Βουλή φέρνει ο Ν. Κακλαμάνης τις αποακλύψεις για το πως μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ

Στην Βουλή φέρνει ο Ν. Κακλαμάνης τις αποακλύψεις για το πως μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ

Εξηγήσεις και στοιχεία από τον υπουργό Οικονομικών ζητάει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στον Κυριακάτικό Τύπο από τα οποία φαίνεται ότι η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη, μπήκε στην ΟΝΕ δίχως να πληροί τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Η ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη βασίζεται στη «χωρίς αστερίσκους» επικαιροποίηση στοιχείων της Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 1995-2013.

Στοιχεία, μάλιστα, που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα της Eurostat τον περασμένο Ιούλιο και σύμφωνα με αυτά το έλλειμμα του 1999, με το οποίο η χώρα μας εισήλθε στην ΟΝΕ (επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη), ήταν της τάξης του 5,8% και όχι του 3,5%!

Από την ανάλυση των νέων αναθεωρημένων στοιχείων με την «σφραγίδα» της Eurostat, προκύπτει ακόμη, ότι ακόμη και το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 2000-2004 (δεύτερη θητεία της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη) ήταν πιο υψηλό από εκείνο της περιόδου 2005-2007, αφού διαμορφώθηκε σε ποσοστό 6,45%!

Ειδικότερα, το έλλειμμα ξεκίνησε από 4,1% του ΑΕΠ το 2000, αυξήθηκε τα επόμενα χρόνια, κατέληξε σχεδόν διπλάσιο το 2003 (7,8% του ΑΕΠ) και υπερδιπλάσιο το 2004 (8,8% του ΑΕΠ).

Να σημειωθεί επίσης, ότι την περίοδο 2005-2007 (επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή), όταν η οικονομική κρίση δεν είχε κάνει ακόμη την εμφάνιση της, υπήρξε μείωση των ελλειμμάτων.

Γεγονός, το οποίο προκύπτει από την ανάλυση των επίσημων στοιχείων της Eurostat.

Τα ερωτήματα, που θέτει ο Ν. Κακλαμάνης είναι δύο:

1) Αν αποδέχεται η κυβέρνηση τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία (Ιούλιος 2016) της Eurostat για το έλλειμμα. Κάτι, που οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η Ελλάδα εισήλθε στην ΟΝΕ με μεγαλύτερο έλλειμμα απ’ ότι ήταν γνωστό ως τώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

2) Αν τα ελλείμματα της περιόδου 2000-2004 ήταν πράγματι πιο υψηλά από εκείνα της περιόδου 2005-2007. Γεγονός, το οποίο αν ισχύει σημαίνει ότι τα ελλείμματα μειώθηκαν τη δεύτερη περίοδο. Δηλαδή, πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση το 2008.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.