ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Βούτσης: «Αν η Βουλή ή η κοινωνία δεν δημιουργήσουν υποχρεωτικές καταστάσεις εκλογές θα έχουμε στο τέλος της 4ετίας»

Ν.Βούτσης: «Αν η Βουλή ή η κοινωνία δεν δημιουργήσουν υποχρεωτικές καταστάσεις εκλογές θα έχουμε στο τέλος της 4ετίας»

Τους βασικούς σταθμούς του κοινοβουλευτικού οδικού χάρτη έως τον επόμενο Μάρτιο όταν και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την Συνταγματική Αναθεώρηση ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ολοκληρώνεται το σύνολο των προαπαιτούμενων για την πρώτη αξιολόγηση αν και όπως υπογράμμισε «είναι η τελευταία εκκρεμότητα αν δεν κάνω λάθος γιατί σε αυτά τα θέματα γίνονται συχνά λάθη».

Επίσης, ανέφερε ότι τα νομοσχέδια για το «πλαστικό» χρήμα και τις αδήλωτες καταθέσεις βρίσκονται σε στάδιο «ωρίμανσης» και σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή.

Προσδοκία για το χρέος εντός του 2016

Αναφορικά με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης εκτίμησε ότι εως τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής για να ακολουθήσει ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2017 που αναμένεται να ψηφιστεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου.

«Ελπίζουμε ότι θα τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση επισήμως τις επόμενες ημέρες κι ο μισός Οκτώβριος θα διατεθεί –  ίσως και κάποιες ημέρες ή εβδομάδες από τον Νοέμβριο- πάντως στόχος είναι εντός του 2016 να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αυτός είναι ο οδικός χάρτης και με προσδοκία για το χρέος πάλι εντός του 2016, για να έχουμε καθαρή εικόνα πώς θα ξεκινήσει το νέο έτος» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος υποστήριξε ότι Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2017 θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες με την συγκρότηση κοινοβουλευτικών επιτροπών κλπ.

Εκλογές στο τέλος 4ετίας εκτός αν Βουλή ή κοινωνία δημιουργήσουν υποχρεωτικές καταστάσεις

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Βούτσης αντέδρασε αρχικώς εκφράζοντας έκπληξη. «Είσαι καλά;  Τι λες τώρα; Θα εξαντλήσουμε τη περίοδο κανονικότατα γιατί έτσι πρέπει» είπε για να προσθέσει στη συνέχεια πως «Έχουμε συνομολογήσει ότι το αποτύπωμα είναι αυτό που αφήνει καθ’ όλη τη διάρκεια και μένει και τελευταίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ενδιάμεσα μόνο όταν συμβαίνουν υποχρεωτικές καταστάσεις είτε μέσα στη Βουλή είτε στη κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος. Μιλάμε για πράγματα τα οποία έχουν σχέση με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ο οποίος είναι σαφέστατος και αφορά στην επόμενη τριετία. Εντάξει , δεν υπάρχει ενδεχόμενο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.