ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα -Μητσοτάκη για την διαπλοκή

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα -Μητσοτάκη για την διαπλοκή

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διέψευσαν ούτε κατ΄ελάχιστον τις φήμες των τελευταίων ημερών που ήθελαν τους δυο άντρες να οδηγούνται σε σφοδρή μετωπική σύγκρουση.

Ο Πρωθυπουργός από τη πρώτη στιγμή κινήθηκε επιθετικά και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε “Σήμερα θα απολογηθείτε» για να προσθέσει με έμφαση “
Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας”.

Στο σημείο αυτό αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Τσίπρα 
 για μια “διαρκή απόπειρα” μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος με όπλο την λάσπη και την προπαγάνδα”.
Στην συνέχεια ανέβασε τους τόνους υποστηρίζοντας πως “
Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος.


Ο στόχος σας είναι να πείσετε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο.
Επιχειρήσατε να πλήξετε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτό είναι ύβρις και ξέρετε, κ. Μητσοτάκη μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις”. Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση .

“
Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: Στον υποτιθέμενο “δικό μας καναλάρχη” συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο “Ε” και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό.
 
Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας”.

Μάλιστα εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην υποχωρήσει σε τίποτα “Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν. Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια” τόνισε ο πρωθυπουργός. Δεν έλειψαν όμως και οι προσωπικές επιθέσεις αναφορικά με τα δάνεια των κομμάτων και συγκεκριμένα για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ :
 “Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά;
Δανεικά κι αγύριστα.
Και σας ερωτώ κ. Μητσοτάκη: Θα αποπληρώσετε και το προσωπικό σας δάνειο για τον “Κήρυκα Χανίων”;” αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε “Θα έπρεπε να έχετε ζητήσει συγγνώμη, να έχετε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να κάνετε στελεχιακή ανανέωση, είστε οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν την χώρα και θέλετε να βγείτε κι από πάνω”.

Όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να μην γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο ευαίσθητο πεδίο της δικαιοσύνης επιρρίπτωντας και πάλι ευθύνες στους πολιτικούς του αντιπάλους.

“ Όλοι γνωρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς ήταν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει πως “
Σήμερα μία είναι η ευθύνη του δικαστή: Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της απαίτησης και πει “θα κάνω το καθήκον μου με αυταπάρνηση” θα μας έχει δίπλα του και αυτό δεν είναι παρέμβαση, τόνισε.”Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας: Κάθε υπόθεση με υπόνοια εγκληματικής δράσης παραπέμπεται χωρίς χρονοτριβή στους εισαγγελείς”. 

Κ. Μητσοτάκης: Κοσκωτάς-Τσίπρας, ένας Μαντζουράνης δρόμος

Για “κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση” κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενω έκανε λόγο για κρεσέντο λαϊκισμού υποστηρίζοντας πως “Η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγουν τις χειρότερες πλευρές του μεταπολίτευσης.

Από αυτούς που ενώ έχουν ορκιστεί πίστη στους νόμους τους παραβιάζουν και λειτουργούν με αυταρχισμό.Η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που αντί να ενώνουν, διχάζουν την κοινωνία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους.”

Ανεβάζοντας τους τόνους και απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρωθυπουργό υποστήριξε “Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της. Οχι μόνο γιατί καταστρέψατε την οικονομία και κάνατε τους πολίτες πιο φτωχούς ή γιατί η αλαζονεία σας προσβάλλει ακόμη και τους πρώην υποστηρικτές σας.Ανεβήκατε με ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε σε ένα ποταμό αλαζονείας.

Στη συνείδηση του ελληνικού λαού είστε ήδη παρελθόν.” Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχοποιώντας προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ανέβασε και άλλους τους τόνους «Εγκαθιδρύσατε καθεστώς δικής σας διαπλοκής.Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ποτέ ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που εξαπάτησε τους Ελληνες και δεν φεύγει από την εξουσία.» για να κλιμακώσει την επίθεσή του λέγοντας «Σταματήστε να κοροϊδεύετε.Τα αποκαΐδια του πιο σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος ήρθαν σε εσάς.

Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε σας τον θετό τους πατέρα.Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον δικό του εργοδότη. Κοσκωτάς-Τσίπρας ένας Μαντζουράνης δρόμος”.

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αφού υπογράμμισε την αντισυνταγματικότητα του νόμου είπε ότι «Η υπόθεση του διαγωνισμού -φιάσκο για τις άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής”. Σε μια προσπάθεια να περάσει στην αντεπίθεση σε ότι αφορά τη κουβέντα για την διαπλοκή έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα:

• Γιατί το πρωτόκολλο έμεινε ανοικτό μέχρι να καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας την προσφορά του;

• Τι ακριβώς έλεγχος έγινε; Ποιος ήλεγξε τα βοσκοτόπια;

• Γιατί η grand thorton δεν επικύρωσε ποτέ τον έλεγχο πόθεν έσχες;

• Γιατί ο υπουργός-καναλάρχης αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστεί τον αγαπημένο του καναλάρχη; Μέχρι και τον κτηματομεσίτη Ιθάκης έκανε για να αποδείξει την αξία των εκτάσεων

• Ποια η σχέση του κ. Καλογρίτσα με την τράπεζα Αττικής; • Ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα;

• Πώς ακριβώς «έσπασαν» μεγάλα έργα κ. Σπίρτζη και κατέληξαν στον κ. Καλογρίτσα;

• Ποιες οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με την τράπεζα Αττικής; 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προιδοποίησε δε τη κυβέρνηση να μην διαννοηθούν να φέρουν “άλλο νόμο που να καλύψει τον νόμο Παππά. Ο νόμος Παππά έχει ήδη ακυρωθεί στην συνείδηση των πολιτών. Και πολύ γρήγορα η κυβέρνηση της ΝΔ θα τον ακυρώσει και στην πράξη.Θα επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ όπως ορίζει το Σύνταγμα”. Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του, απαντώντας επι της ουσίας στη κριτική που του ασκήθηκε για τη τύχη που είχαν οι λίστες με υπόπτους φοροδιαφυγής, ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε την “λίστα διαφθοράς Τσίπρα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.