ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εννιά ώρες με την ένταση στο «κόκκινο»: Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή μάχη στη Βουλή

Εννιά ώρες με την ένταση στο «κόκκινο»: Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή μάχη στη Βουλή

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι, με συχνές προσωπικές αντιπαραθέσεις, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η οποία διεξήχθη εν μέσω τεταμένου πολικού κλίματος και κράτησε εννέα ώρες.

Πολλές φορές ο ένας αρχηγός διέκοπτε τον άλλο, απευθυνόταν ο ένας στον άλλο στον ενικό, ενώ οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν στιγμές έντασης και κούρασης…

Η συζήτηση κράτησε εννέα ώρες, όλα βρέθηκαν στο «τραπέζι» της αντιπαράθεσης, τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάνουν τον απολογισμό τους, ωστόσο η κοινή γνώμη μάλλον δεν βγήκε σοφότερη.

Η «μάχη» των δύο αρχηγών κορυφώθηκε στις δευτερολογίες, όπου ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλήσει για την υπόθεση της Siemens και τον Κήρυξα των Χανίων, καθώς και να απαντήσει τις θα κάνει με «τα θαλασσοδάνεια» της ΝΔ.

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν εντονότατη: «Η ταυτότητά σας γράφει ότι είσαστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πέρασε στην αντεπίθεση. «Σας αφήσω στη μοναξιά σας να αποδείξετε ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο διαπλεκόμενος» κατέληξε.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του,κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανέβει στο βήμα της Βουλής και «να πει αλήθειες για τη Siemen».

«Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας. Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια».

Καταλήγοντας, είπε ότι στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι, «από τη μια ένας κόσμος χρεοκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της Ν.Δ. για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών.

Για χυδαιότητα του λόγου του Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του. «Εδώ που φτάσαμε δεν χρειάζεται να συστηθούμε. Μας γνωρίζουν οι Ελληνες πολίτες.

Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης και ανίκανος πρωθυπουργός της χώρας. Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός της χώρας»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως αυτός που είπε ότι θα δώσει 13η σύνταξη, θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, που έλεγε «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη».

Για τον Κήρυκα Χανίων είπε ότι αφορά δάνειο 300.000 ευρώ με εγγύηση πρώην πρωθυπουργού και εμπράγματη εγγύηση μεγάλου ακινήτου.

Αλλου να ψάξετε θαλασσοδάνεια. Ψάξτε στον κ. Καλογρίτσα, υπογράμμισε, και πρόσθεσε «Είστε παιδί του Κουρή και του αυριανισμού , είστε πιο παλαιός από τους παλαιούς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι του απευθύνθηκε στον ενικό. Η στιχομυθία είχε ως εξής:

– Μητσοτάκης: Έχω εκλεγεί από 400 χιλιάδες νεοδημοκράτες…

– Τσίπρας: Ξέρεις ότι κι εγώ έχω εκλεγεί από τον ελληνικό λαό…

– Μητσοτάκης: Τον ενικό στα στελέχη σας, όχι σε μένα. Κάνατε δέκα χρόνια να πάρετε πτυχίο. Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει; (διαμαρτυρίες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ).

Δείτε τις φωτογραφίες από τη μάχη στη Βουλή: 174537 174599 174678 174688 174689 174697 174698 174699 174700 174701

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
174702
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.