Αποστροφή για τη συζήτηση στη Βουλή: Τσίπρας-Μητσοτάκης σε “κοκορομαχία” χωρίς προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών

Αποστροφή για τη συζήτηση στη Βουλή: Τσίπρας-Μητσοτάκης σε “κοκορομαχία” χωρίς προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών

Σε ανούσια “κοκορομαχία”, που έκανε τους πολίτες να δυσανασχετήσουν ακόμη περισσότερο από την αδυναμία του πολιτικού κόσμου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν βλέποντας τους δανειστές να αλωνίζουν, τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί και την φοροκαταιγίδα να κρατεί καλά, εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση για την διαπλοκή στη Βουλή.

Ανακυκλώθηκαν τα ίδια, Siemens, εξοπλιστικά, Τσοχατζόπουλος, χωρίς δυστυχώς να υπάρχουν αποδείξεις και ονόματα ή μάλλον χωρίς να προστεθεί τίποτα καινούργιο. Ίσα ίσα που οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, οι Α. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την συζήτηση για τη διαπλοκή προκειμένου να συσπειρώσουν όχι τον δικό του κόσμο αλλά τους βουλευτές τους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες ημέρες έχει Συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να δείξει πώς έχει το πάνω χέρι, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει πώς ελέγχει τη ΝΔ, αν και μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό. Αποδείχθηκε άλλωστε αυτό χθες, αφού από τη συζήτηση απουσίαζαν οι κ.κ. Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Από την πλευρά του ο Α. Τσίπρας έθεσε ερωτήματα, τα οποία κατά τον ίδιο δεν απαντήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Πρόεδρο της ΝΔ ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα κατηγορώντας τον για χυδαιολογίες.

Στην συζήτηση υπήρξαν και πολλές στιγμές έντασης, από την αρχή με τον Αλέξη Τσίπρα να κλείνει τον πρωτολογία του λέγοντας «αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Τώρα που θα πάρετε τον λόγο απαντήστε στον ελληνικό λαό σε ένα ερώτημα: Υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη;».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στην δευτερολογία του «φυσικά υπάρχει σκάνδαλο Siemens”, αλλά μέχρι εκεί. Μετά έχασε το παιχνίδι προσπαθώντας να αποδείξει πώς δεν του χάρισε καμία Siemens το τηλεφωνικό κέντρο, αλλά το αγόρασε, ενώ για το θέμα του «Κήρυκα» υποστήριξε ότι είναι ρυθμισμένο το δάνειο και υπάρχει εγγύηση ακινήτου.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ για πλήρη αποτυχία σε όλους τους τομείς και κατέληξε καλώντας τον κ. Τσίπρα να προκαλέσει άμεσα εκλογές: «Όταν», είπε ο κ. Μητσοτάκης «κατόπιν αιτήματός μας, ανακοινώσατε αυτή την συζήτηση, είπατε ότι ‘’τα αιτήματα ενίοτε γίνονται δεκτά’’. Αφού είστε τόσο σίγουρος για τον εαυτό σας και σας αρέσουν τα λογοπαίγνια, δεχτείτε και το επόμενο αίτημά μας: Προκηρύξτε εκλογές! Ελάτε αν τολμάτε».

Ο πρωθυπουργός από τη μεριά του στις τοποθετήσεις του μίλησε για προσπάθεια μιντιακού πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας. «Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά; Δανεικά κι αγύριστα. Και σας ερωτώ κ. Μητσοτάκη: Θα αποπληρώσετε και το προσωπικό σας δάνειο για τον “Κήρυκα Χανίων”;».

Η συζήτηση είχε ένταση όπως είπαμε γενικώς, αλλά χωρίς να απαντάει στα ερωτήματα που θα περίμεναν οι πολίτες. Αυτά που τους “καίνε”.

Ο Α. Τσίπρας προσπάθησε να διατηρήσει το ηθικό του πλεονέκτημα, καθ’ ότι σε δύο ημέρες αρχίζει το Συνέδριο του κόμματός του. Θέλησε να δείξει πολιτική ηγεμονία στο πολιτικό σύστημα έτσι ώστε να επικρατήσει πλήρως έναντι των κομματικών του αντιπάλων στο Συνέδριο και γι αυτό συνέδεσε τα όσα ανέφερε στη βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά με την συνολική εμφάνισή του έναντι του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας βαριά ονόματα επιχειρηματιών τους οποίους ο κ. Τσίπρας έστησε στα δυο μέτρα στον τοίχο.

Η απόφαση του να χρησιμοποιήσει αυτού του είδους τις αναφορές και να ανεβάσει τους τόνους είχε την απόλυτη αιτιολόγηση: Τα σκληρά φορολογικά μέτρα και το κλείσιμο των καναλιών που εκεί η κυβέρνηση περιμένει μεγάλο ταρακούνημα το επόμενο χρονικό διάστημα. Το μαύρο στα κανάλια θα είναι η στιγμή που πολιτικά η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πολύ έντονα την αμφισβήτηση της όχι μόνο από φορείς των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων αλλά και από μεγάλη μερίδα του απλού κόσμου της κοινωνίας που αντιδρά απέναντι σε οποιαδήποτε απόφαση που δεν έχει ληφθεί με συναίνεση και σύνεση.

Γι αυτό και ο κ. Τσίπρας επέλεξε αυτό που του εισηγήθηκαν οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του: ονόματα και διευθύνσεις διαπλεκόμενων όπως ο ίδιος με την ομιλία του υποστήριξε γιατί θέλει να ξέρει ο κόσμος ποιοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια και φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας δέχθηκε απολύτως τη συγκεκριμένη συνταγή. “Αίμα στην αρένα” όπως λένε και οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Μόνο που τα ονόματα αυτά είχαν ακουστεί και άλλες φορές.

Στην ομιλία του , ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε με βάσει τις καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, και ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα που έκανε αίσθηση με τα χαρακτηριστικά που τους απέδωσε.

Τα όσα ακολούθησαν των ομιλιών των δύο πολιτικών αρχηγών με non paper ηταν πρωτόγνωρα σε εκατέρωθεν επιθέσεις. Στην απάντηση των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι , το Μέγαρο Μαξίμου επανήλθε με πάνω από δυο φορές για να δείξει ότι δεν κάνει πίσω καθώς όπως σημειώνει “δεν τον κρατάει κανείς”.

Όλο αυτό έχει ασφαλώς ένα και μόνο στόχο : Τη συσπείρωση των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία έχει αρχίσει να προκαλεί σε ομάδα βουλευτών συζητήσεις για το κατά πόσο θα μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της. Συζητήσεις οι οποίες λέγονται σε πηγαδάκια στη βουλή στις κατι ιδίαν συναντήσεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αν η τακτική του κ. Τσίπρα αποδώσει καρπούς θα φανεί την ερχόμενη Κυριακή με την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο. Αν δηλαδή, ο κ. Τσίπρας καταφέρει να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο στους κομματικούς συσχετισμούς και δεν μειωθεί πολιτικά η δύναμή του από την ομάδα των 53 του κ. Τσακαλώτου. Διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα και ο επικείμενος ανασχηματισμός θα γίνει κάτω από άλλες συνθήκες. Υπό το πρίσμα των κομματικών συσχετισμών του συνεδρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.