ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κυριάρχησε το θέμα των πλειστηριασμών στην συζήτηση για την διαπλοκή στην Βουλή

Κυριάρχησε το θέμα των πλειστηριασμών στην συζήτηση για την διαπλοκή στην Βουλή

Οι έντονες κοινωνικές αντιδράσεις που συμβαίνουν κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της επικράτειας της χώρας έγιναν κέντρο συζήτησης ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς των πλειοψηφούντων κομμάτων στην Βουλή, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της συζήτησής τους για την διαπλοκή.

Σε μια φάση που η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε θέση απολογίας και επιδιώκει επικοινωνιακά να μαζέψει μια άβολη για την ίδια κατάσταση, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον πρωθυπουργό  να αποδέχεται πάντως το πρόβλημα αλλά και να επιχειρεί να το μετατοπίσει χρονικά στο παρελθόν.

Η αρχή έγινε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως «τον πιο ψεύτη και ανίκανο πρωθυπουργό» και να τον εγκαλεί μεταξύ άλλων για το περίφημο σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» που τώρα εξελίσσεται σε απανωτούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Ο πρωθυπουργός με τη σειρά του υποστήριξε για τους πλειστηριασμούς ότι εντός του 2016 έχουν γίνει μόνο 500, αποφεύγοντας ωστόσο να επισημάνει ότι θα ήταν πολλαπλάσιοι, αν δεν υπήρχε η αποχή των δικηγόρων, η οποία κι έληξε μόλις προ ολίγων ημερών. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε μάλιστα να παραλληλίσει τα δάνεια που το κόμμα της ΝΔ έλαβε με αυτά για τα οποία σήμερα γίνονται εκπλειστηριάσεις κατοικιών, παραδεχόμενος όμως επί της ουσίας τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει.  

«Σήμερα ανακάλυψαν ότι υπάρχει ζήτημα πλειστηριασμών» τόνισε και για να πείσει ότι και η ΝΔ έχει παρόμοιες απόψεις για τους πλειστηριασμούς, υποστήριξε ότι «στον Σκάι στον Παπαχελά έλεγε ο κ. Μητσοτάκης: “υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να υπάρχουν πλειστηριασμοί επιχειρηματιών όχι μόνο στην πρώτη κατοικία, αλλά και σε εξοχικά σπίτια στην Μύκονο και όπου αλλού;”».

Ανέφερε, δε, ότι από το 2008 έως το 2010 έγιναν χιλιάδες πλειστηριασμοί. «Το 2011 έγιναν 44 χιλ. Το 2012 26 χιλ., την επόμενη χρονιά 19 χιλ. και το 2014 16 χιλ. Το 2015 κανένας γιατί είμαστε εμείς κυβέρνηση και το 2016 έγιναν 500. Αυτή είναι η αλήθεια αλλά ο ελληνικός λαός τώρα έμαθε για τους πλειστηριασμούς. Σας έπιασε ο πόνος» ανέφερε.

Πάντως ο πρωθυπουργός στο τέλος παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν και ζητήματα, αλλά δεν αφορούν πλειστηριασμούς τραπεζών, αλλά από ΔΟΥ και Δήμους και πρέπει να υπάρξει συνεργασία να δούμε με ποιο τρόπο να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία για χρέη προς το Δημόσιο» προαναγγέλλοντας αλλαγές στον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Ανταπαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα των πλειστηριασμών κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απολύσει τους συνεργάτες του, που του έδωσαν λάθος στοιχεία. «Δεν έχετε ιδέα γιατί μιλάτε, είναι η πρώτη φορά που γίνεται πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας», σημείωσε και ανέφερε τις οχτώ εργατικές κατοικίες που θα βγουν σε πλειστηριασμό στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. 

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως το εν λόγω θέμα το οποίο ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται όταν κάνει αντιπολίτευση κι ανέφερε πως σε επικοινωνία του με τον Δήμαρχο Ευόσμου Πέτρο Σούλια και μια συμβολαιογράφο, πληροφορήθηκε πως στην περιοχή δεν υπάρχουν εργατικές πολυκατοικίες, ούτε υπήρξε κανένας πλειστηριασμός.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως παρά τα όσα επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας, όντως προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα η  διαδικασία πλειστηριασμού με εντολή της εφορίας για λαϊκές κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή του Ευόσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προχώρησαν μέλη του συντονιστικού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα κατασχέσεις στην περιοχή αυτήδημοσιοποιήθηκαν και σε σχετική λίστα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντως η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε να κάνει με κατοικίες του ΟΕΕΚ όπως επιχείρησε να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Η αναφορά «εργατικές κατοικίες» αφορούσε το γεγονός πως ο Εύοσμος είναι μια λαϊκή περιοχή όπου ζουν εργάτες και υπάλληλοι. 

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε στην αγαπημένη του συνήθεια. Στη διαστρέβλωση της αλήθειας» τονίζεται. Να προσθέσουμε επίσης πως πρώτη η Λαϊκή Ενότητα του τέως υπουργού του κ. Τσίπρα Παναγιώτη Λαφαζάνη ήταν που ανέδειξε το θέμα μαζί με ακτιβιστές της βορείου Ελλάδος.  

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.