ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εικόνα ακυβερνησίας δείχνει νέα δημοσκόπηση

Εικόνα ακυβερνησίας δείχνει νέα δημοσκόπηση

Εικόνα ακυβερνησίας δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco η οποία έγινε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων και ναι μεν δίνει σαφές προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δείχνει ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέχει αρκετά από το όριο του… 30%!

Στην αναγωγή επί των εγκύρων που στην ουσία είναι το αποτέλεσμα που προβλέπεται για τις εκλογές έχουμε:

ΝΔ 26%, ΣΥΡΙΖΑ 18.2%, Λαϊκός Σύνδεσμος 8.3%, ΚΚΕ 6.2%, ΠΑΣΟΚ 5.6%, Πλεύση Ελευθερίας και Λαϊκή Ενότητα από 3% έκαστος, ΑΝΕΛ 2.7% Ένωση Κεντρώων 2.8% και το Ποτάμι 1.9%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 6,4%.

Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα διευρύνεται  με βάση την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco στην οποία η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%. Τότε η διαφορά ήταν στο 5,8%.

Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6%  οι ΑΝΕΛ 2,2% , η Ένωση Κεντρώων 2,3%, ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5%. 

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλή, ενώ «ταβάνι» έχουν σχεδόν πιάσει οι συσπειρώσεις της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι εάν αλλάξουν τα πράγματα προς το θετικότερο ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα δείχνει να έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2011 θα μπορούσε να συγκεντρώσει μεγαλύτερα ποσοστά.

Η ΝΔ είναι αυτή που προβληματίζει καθώες δεν δίχνει ικανή να αυξήσει τα ποσοστά της σε επίπεδο ικανό για να θεωρηθεί ότι μπορεί να κυβερνήσει.

Στο θέμα της διαπλοκής οι πολίτες παρακολούθησαν την συζήτηση για την διαπλοκή που έγινε στην Βουλή αλλά απλώς δεν πείστηκαν από κανέναν διότι αυτά τα έχουν ξανακούσει «κασέτα» από την αρχή της Μεταπολίτευσης με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή;

Ο κανένας στέφεται νικητής με 55% ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 18%.

Στο ερώτημα, αν απάντησε πειστικά ο πρωθυπουργός στη Βουλή ότι δεν δημιουργεί νέα διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, οι απαντήσεις ήταν: 

ΟΧΙ: 67%

ΝΑΙ: 21%

ΔΕ/ΔΑ: 12%

Στο ερώτημα αν απάντησε πειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή όταν τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για την Siemens, οι απαντήσεις ήταν: 

ΟΧΙ: 67% 

ΝΑΙ: 18%

ΔΞ/ΔΑ: 15%

Τέλος, στο ερώτημα ποιό κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή πρώτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

Δεν είναι ικανοποιητικά τα ευρήματα για κανέναν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πολίτες δείχνουν ότι δεν τους αφορά πλέον αυτό το πολιτικό σύστημα και πολύ φοβούμαστε ότι το πολιτικό σύστημα αυτό δεν το αντιλαμβάνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.