ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ν.Βούτσης: Τα υποψήφια ονόματα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Ν.Βούτσης: Τα υποψήφια ονόματα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Ο πρόεδρος της Βουλής έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη να επιτευχθεί η συναίνεση με τα υπόλοιπα κόμματα για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Νίκος Βούτσης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές στην πρότασή του για τη σύνθεση του ΕΣΡ. Στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ανάμεσα στα εννέα προτεινόμενα μέλη βρίσκονταν στελέχη με προέλευση από πολιτικούς χώρους που εκπροσωπούν τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η πρόταση του Νίκου Βούτση προέβλεπε για πρόεδρο τον συγγραφέα και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Λαοκράτη Βάσση, για αντιπρόεδρο τον δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη και για μέλη τους καθηγητές Γιώργο Πλειό και Βασίλη Καραποστόλη, τους έμπειρους δημοσιογράφους Γιάννη Τζανετάκο και Φανή Πετραλιά, την καθηγήτρια Νομικής Λίλιαν Μήτρου και τον τραπεζικό, γνώστη των οικονομικών των ΜΜΕ, Γιώργο Κόλλια.

Ορισμένες πληροφορίες έφεραν τον πρόεδρο της Βουλής να αναζητά αντικαταστάτη για τη Λίλιαν Μήτρου, η οποία είχε προταθεί από το ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έφεραν τον Λαοκράτη Βάσση να έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του.

Ο Νίκος Βούτσης κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ η αναζήτηση για τα πρόσωπα «σκόνταψε» στην άρνηση της Ν.Δ. να προσέλθει στη σημερινή συνεδρίαση για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Και αυτό επειδή υπήρχε η σκέψη να δοθεί η δυνατότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση να προτείνει ακόμα ένα μέλος. Ολα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι η Ν.Δ. θα προσερχόταν στις διαβουλεύσεις και θα έμπαινε σε συζήτηση η ουσία της υπόθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άρνηση της Ν.Δ. να συνδράμει στη διαδικασία επηρεάζει αντικειμενικά και τη συνεδρίαση του ΣτΕ, καθώς η αδυναμία εφαρμογής της συνταγματικής επιταγής δημιούργησε την ανάγκη για μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στον υπουργό Επικρατείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.