ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λιαρέλης: «Θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω – Έτσι απλά»

Λιαρέλης: «Θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω – Έτσι απλά»

«Η νομοθεσία κάτω από την οποία έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν προβληματικό γι αυτό και ο ΑΝΤ1 ΤV ΑΕ το έχει εκφράσει με προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Ο νόμος είναι νόμος και μπορεί dura lex sed lex -σκληρός νόμος αλλά νόμος- και ήταν για συγκεκριμένο περιεχόμενο και μια συγκεκριμένη διάρκεια. Το ερώτημα ήταν εάν θα έπρεπε ή όχι να πάρουμε μέρος. Για ένα καθαρό media group σαν τον ΑΝΤ1 αποφασίσαμε ότι έπρεπε να πάρουμε μέρος και το μέγεθος του ομίλου θεωρούμε ότι μπορεί να εξυπηρετήσει το τίμημα που δώσαμε. Σε περίπτωση αλλαγής των όρων βέβαια είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω. Έτσι απλά….»

Αυτή την ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλης όταν ρωτήθηκε κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή από τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη για το πως δικαιολογείται το υψηλό τίμημα που έδωσε ο ΑΝΤ1 στον μειοδοτικό διαγωνισμό για να πάρει μια από τις 4 άδειες.

Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Στρατής Λιαρέλης θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει… για την επόμενη ημέρα που για οποιοδήποτε λόγο δεν εφαρμοστεί ο νόμος Παππάς.

O διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου του ΑΝΤ1 σχετικά με τον τραπεζικό του διαγωνισμού ανέφερε ότι το κοινοπρακτικό δάνειο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες 161 εκατ. ευρώ το έλαβε τον Μάρτιο του 2015 είπε πως δεν ένα μάζεμα όλων των υπόλοιπων προηγούμενων δανείων με διάφορες μορφές που είχε ο Όμιλος. Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ φρέσκο. Μέχρι τότε όλα τα προηγούμενα δάνεια εξυπηρετούντο κανονικά γι αυτό και μας εγκρίθηκε το κοινοπρακτικό αυτό δάνειο. Η έγκριση του κοινοπρακτικού δανείου κράτησε πάνω από δύο χρόνια και το απέδωσε στις αλλαγές και τα πρόσθετα στοιχεία που ζητούσαν συνεχώς οι τράπεζες εξ αιτίας της κρίσης. Το δάνειο, είπε, εάν είχε εγκριθεί νωρίτερα θα είχε καλύτερο επιτόκιο και υπογράμμισε πως είναι εγγυημένο και πολλαπλώς εξασφαλισμένο και έχει για αυτό ελεγχθεί όχι από την ΤτΕ αλλά και από τον SSM κι έχει χαρακτηριστεί μηδενικού πιστωτικού ρίσκου.

Ο κ. Στρατής Λιαρέλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στις εγγυήσεις που έχουν δοθεί για το κοινοπρακτικό δάνειο είναι η εμπορική αξία της ταινιοθήκης του ΑΝΤ1, η εμπορική αξία των σημάτων του σταθμού, μετοχές , εισπράξεις από δάνεια μετόχων και τραπεζικοί λογαριασμοί με απαιτήσεις…. Και τόνισε πως «οι εξασφαλίσεις αυτές είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας και εξασφάλισης των τραπεζών από οποιοδήποτε άλλη προσωπική εγγύηση που θα μπορούσε να δοθεί».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 πρόσθεσε ότι οι τράπεζες τα δέκα τελευταία χρόνια από τα δάνεια του Ομίλου έχουν εισπράξεις για τόκους 69.700.000 ευρώ και σημείωσε «άρα οι τράπεζες έχουν βγάλει κέρδη, τουλάχιστον από τον ΑΝΤ1, για τα δάνεια που έχουν δώσει στα ΜΜΕ…»

Ο κ. Στρατής Λιαρέλης ερωτηθείς είπε πως ο ελληνικός όμιλος του ΑΝΤ1, εκπροσωπεί ένα ποσοστό της τάξεως του 25 με 30% του συνολικού media group του ΑΝΤ1 που δραστηριοποιείται διεθνώς σε 14 χώρες.

Αναφορικά δε, με την μετοχική σύνθεση του Ομίλου, ο κ. Στρατής Λιαρέλης είπε πως ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Κυριακού.

Ερωτηθείς για την οικονομική πορεία του ΑΝΤ1 στα χρόνια της κρίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ελληνικού Ομίλου ανέφερε πως η καθαρή του θέση από το 2010 έως το 2014 ήταν μειούμενη μεν αλλά κερδοφόρα, ενώ το 2015 σημείωσε αρνητική θέση της τάξεως των -11,2 εκατ. ευρώ και οι μέτοχοι προχώρησαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 25 εκατ. ευρώ. Συνολικά είπε πως οι μέτοχοι έχουν δανείσει πάνω από 40 εκατ. ευρώ στον όμιλο.

Ο κύριος κορμός των δανείων, πρόσθεσε πως είναι την τελευταία 7ετία, εξ αιτίας της κρίσης και της συρρίκνωσης της διαφημιστικής αγοράς. Και επεσήμανε ότι ο μετοχικός δανεισμός σημαίνει ότι ο μέτοχος πιστεύει στον όμιλο και θα τα πάρει πίσω του…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατάθεση συνεχιζεται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.