ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τη Δευτέρα η διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή για το ΕΣΡ

Τη Δευτέρα η διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή για το ΕΣΡ

Μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει το νόμο Παππά ως αντισυνταγματικό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή τη Δευτέρα. Με τον ανασχηματισμό να ετοιμάζεται και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους να παραμένει ανοιχτή ο πρωθυπουργός νιώθει την ολοένα και αυξανόμενη πίεση της ΝΔ για εκλογές.

Η κυβέρνηση, μετά τις αντανακλαστικές αντιδράσεις των πρώτων ωρών, τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη (Γεροβασίλη) και την προαναγγελία νέου νόμου (Παππάς), όρισε για τη Δευτέρα τη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ. κατόπιν παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα που συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αποκλειστικό θέμα το πρόβλημα των τηλεοπτικών αδειών.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να πιέσει τη ΝΔ προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ ώστε στη συνέχεια να ορίσει η ίδια τους κανόνες του παιχνιδιού, με τη νέα της νομοθετική πρωτοβουλία. Ή να μπορεί να επικαλεστεί ενώπιον της κοινής γνώμης ότι την πολεμούν τα συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την εκλεγμένη κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιστρέφει τις κατηγορίες. Για τη ΝΔ ήταν η κυβέρνηση εκείνη που πήγε να στήσει την αριστερή διαπλοκή. Στο πλαίσιο αυτό, θέλει να προχωρήσει η συγκρότηση του ΕΣΡ, αλλά με ταυτόχρονη απόσυρση του νόμου Παππά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ακόμη ανακοινωθεί η συνεδρίαση στη Βουλή για το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει συνάντηση από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις θέσεις του για συναινετική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, μετά την ακύρωση από το ΣτΕ του νόμου Παππά. Προτείνει την επαναφορά των αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς η ανεξάρτητη αρχή σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι η μόνη αρμόδια για να ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο.

Εκλογές ζητά η ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη καλέσει τους πολίτες «σε δημοκρατική εγρήγορση» τονίζοντας ότι «είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές». Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ζήτησε να αναλογιστεί «έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας».

«Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης» απαντά αμυνόμενη, πλέον, η κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζει βεβαίως την αντεπίθεσή της για την περίπτωση που δε συγκροτηθεί το ΕΣΡ. «Η απόφαση του ΣτΕ μας δεσμεύει όλους, εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε κυβερνητική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός» απάντησε με τη σειρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.