Βουλή: Ένταση και κόντρες μεταξύ των Βούτση, Βενιζέλου και Λοβέρδου για τις τηλεοπτικές άδειες (βίντεο)

Βουλή: Ένταση και κόντρες μεταξύ των Βούτση, Βενιζέλου και Λοβέρδου για τις τηλεοπτικές άδειες (βίντεο)

Με κόντρες και μέσα σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η τροπολογία για τον αριθμό αδειών τηλεοπτικών σταθμών, με σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, κατέθεσε η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που ψηφίζεται από την Ολομέλεια.

Στην τροπολογία ορίζεται ότι ο καθορισμός του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, η οποία και θα δεσμεύει και το αποφασίζον όργανο, εν προκειμένω τον υπουργό στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η ένταση ξεκίνησε όταν πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Είναι σαφές πως η διαδικασία σήμερα είναι εξαιρετικά δημοκρατική και έγκαιρη που προκαλείται από την πλευρά της κυβέρνησης. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες από τη διαρροή σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση φέρνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις για να υπάρξει συμμόρφωση», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Αυτή η ευαισθησία δεν έχει καταδειχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια για το συγκεκριμένο ζήτημα. Επί χρόνια είχαν άλλες κυβερνήσεις τέτοιες αποφάσεις και δεν έδειξαν την ευαισθησία να φέρουν προς συζήτηση τη θεραπεία των ενεργειών της διοίκησης. Και σήμερα σηκώνονται οι τόνοι, για υπουργούς που διχάσανε την κοινωνία; Όλοι μαζί πρέπει να βρούμε κοινούς τόπους για τη θεραπεία αυτών των πραγμάτων και να προχωρήσουμε συναινετικά δεν είναι ανάγκη να οξύνονται τέτοιες καταστάσεις», είπε ο Νίκος Βούτσης.

Η παρέμβαση του κ. Βούτση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τόνισε ότι ο λόγος του ήταν διχαστικός, ενώ σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, έδωσε τον λόγο κατά παρέκκλιση του κανονισμού στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος επανέλαβε μία προηγούμενη αναφορά του και στη συνέχεια επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής πήρε το λόγο για να ενώσει. Αλλά να προσέχει τα λόγια του. Ήταν προσβλητικός» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Κακλαμάνης, εκνευρίστηκε και του αφαίρεσε άμεσα τον λόγο εν μέσω έντασης.

«Πρόκειται για μια ήττα η οποία δεν είναι απλά και μόνο πολιτική είναι βαθιά θεσμική, δημοκρατική. Αφορά το κράτος Δικαίου. Και αυτό το γνωρίζουμε από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες με βάση τις οποίες ενεργεί και η κυβέρνηση» είπε ο κ. Βενιζέλος ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από την πλευρά των βουλευτών της συμπολίτευσης.

«Ο κ. Βούτσης προσπαθεί να μας πει ότι τώρα γίνεται αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης παρά την προσπάθεια που έγινε να εκβιαστούν δικαστές», σχολίασε ο Ε. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι η συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ είναι υποχρέωση και «δεν μας κάνει χάρη η κυβέρνηση».

Σκωπτική ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου όσον αφορά τις δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου περί πλουραλισμού. «Όταν ρώτησαν τον Μαχάτμα Γκάντι τι άποψη έχει για το δυτικό πολιτισμό, απάντησε ότι θα ήταν πολύ καλή ιδέα να υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.