Όλα δείχνουν νέο αδιέξοδο στη συγκρότηση του ΕΣΡ τη Δευτέρα

Όλα δείχνουν νέο αδιέξοδο στη συγκρότηση του ΕΣΡ τη Δευτέρα

Μάλλον απίθανη είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ στη συνεδρίαση της Δευτέρας, εκτός και αν στο μεσοδιάστημα σημειωθούν ραγδαίες εξελίξεις.

Η άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί το αίτημα να αναφέρεται σε τροπολογία ότι «καταργείται» και δεν αναστέλλεται απλώς η διάταξη του νόμου που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ καθώς μετέφερε από το ΕΣΡ στην εκτελεστική εξουσία αρμοδιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Μόνο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στη χθεσινή ψηφοφορία ψήφισε θετικά μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ την επίμαχη τροπολογία, χωρίς την αλλαγή την οποία ως και την τελευταία στιγμή και η ίδια ζητούσε. Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι καταψήφισαν, όπως και η ΧΑ, ενώ ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισε και άλλες δύο τροπολογίες που προβλέπουν «σύμφωνη» γνώμη του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών και για το τίμημα εκκίνησης μιας διαγωνιστικής διαδικασίας, τις οποίες η κυβέρνηση επιχείρησε να εμφανίσει ως ενδείξεις καλής θέλησης.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στην προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα νέα Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να διαφανεί αν το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση διατηρηθεί.

«Αυτό που θέλετε είναι να φτιάξετε ένα ελεγχόμενο από εσάς Συμβούλιο και να ελέγξετε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο πλέον, μέσω ενός τέτοιου ΕΣΡ. Με κομματικά στελέχη, όπως είναι ο κ. Μουλόπουλος, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο. Αν σκοπός σας είναι να μας παρασύρετε σε ένα ελεγχόμενο ΕΣΡ για να εφαρμοστεί ο νόμος σας, σας διαβεβαιώ ότι η ΝΔ θα σας εμποδίσει να το πραγματοποιήσετε» τόνισε από νωρίς ο εκ των αντιπροέδρων της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης.

«Είστε σε πανικό. Θέλετε ΕΣΡ μεταφορέα των απόψεών σας» είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημ. Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος και πρόσθεσε ενόψει της προαναγγελθείσας για την Δευτέρα νέα Διάσκεψη των Προέδρων: «Αν αλλάξετε το «αναστέλλεται» και γίνει «καταργείται» θα βοηθήσει στο να σχηματιστεί μεγάλη πλειοψηφία». Ωστόσο, η αρχική αυτή τοποθέτησή του άλλαξε στην ψηφοφορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε παρέμβασή του ο κ. Ευ. Βενιζέλος κάλεσε την κυβέρνηση είτε άμεσα να προβεί με τρόπο ευθύ στην κατάργηση του νόμου, είτε να μην κάνει τίποτε έως να δημοσιοποιηθεί με κάιθε λεπτομέρειά της η απόφαση του ΣτΕ. Στην τοποθέτησή του ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κάνοντας λόγο για «θεσμική χυδαιότητα» και για «έγκλημα κατά των θεσμών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.