Πρέσβης των ΗΠΑ: Η επιτυχία της Ελλάδας είναι επιτυχία της Ευρώπης (φωτό)

Πρέσβης των ΗΠΑ: Η επιτυχία της Ελλάδας είναι επιτυχία της Ευρώπης (φωτό)

Συνάντηση με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, είχε ο Νίκος Βούτσης στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η πολιτική κατάσταση σε Ελλάδα και ΗΠΑ, τα ευρωπαϊκά θέματα, η οικονομική κρίση, το προσφυγικό και η κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε στον κ. Pyatt να έχει μια πολύ επιτυχημένη θητεία στην Ελλάδα, με τον Αμερικανό πρέσβη να δηλώνει πως προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

«Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε τον πρέσβη και ως προπομπό του Προέδρου Ομπάμα που επισκέπτεται τη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα. Εύχομαι από καρδιάς να είναι πολύ επιτυχημένη η θητεία του στη Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Η επιτυχία της Ελλάδας είναι συνδεδεμένη με την επιτυχία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ και χαρακτήρισε τη χώρα μας πυλώνα σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα περιπεπλεγμένη περιοχή.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκομαι στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα, που είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το δικό μας πολίτευμα, γιατί εδώ είναι η έδρα της ελληνικής Δημοκρατίας. Θα ήθελα να ακούσω από εσάς σχετικά με τη δουλειά που γίνεται εδώ, στο ελληνικό Κοινοβούλιο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να βελτιωθούν οι ζωές όλων. Βεβαίως, είμαι πολύ χαρούμενος που συνοδεύεστε και από την επικεφαλής της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ», είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Στο δικό μας σύστημα, πρέπει να επικυρωθώ ως πρέσβης με τις ψήφους της Γερουσίας και μέσω αυτής της διαδικασίας τα μέλη της Γερουσίας καθιστούν σαφές ότι οι πρέσβεις είναι εκπρόσωποι των πολιτών και υπόλογοι απέναντί τους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Προσβλέπω σε μια στενότερη μεταξύ μας συνεργασία».

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Αναστάσιος Κουράκης και η πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Εύη Καρακώστα, καθώς και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, πρέσβης ε.τ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.