ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βουλή: Με τη διαδικασία του επείγοντος εισήχθη το ν/σ για τον πρωχευτικό κώδικα

Βουλή: Με τη διαδικασία του επείγοντος εισήχθη το ν/σ για τον πρωχευτικό κώδικα

Το νομοσχέδιο «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη – Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις» εισήχθη με τη διαδικασία του επείγοντος στις 11 το πρωί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές

Τη διαδικασία του επείγοντος εισηγήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, διότι στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο εμπεριέχονται σοβαρότατες και επείγουσες διατάξεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως και για την επιτάχυνση των δικαστικών υποθέσεων. «Είναι γνωστό σε όλους ότι νομοθετούμε υπό επείγουσες συνθήκες και πρέπει όλα αυτά τα νομοθετήματα με την κατάλληλη επεξεργασία και με λίγο πιο εντατική εργασία να ολοκληρωθούν άμεσα» είπε ο υπουργός.

Αν και η κυβέρνηση και το προεδρείο διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει έκπτωση από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα ακουστεί η γνώμη ενός εκάστου, σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι διαφωνεί με το επείγον και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να φέρει στη Βουλή τις προωθούμενες διατάξεις για θέματα πολύ σημαντικά που μάλιστα θα έπρεπε να κατατεθούν ως τρία διαφορετικά αυτοτελή νομοσχέδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαδικασία του επείγοντος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δέχθηκαν τους λόγους που πρόβαλε η κυβέρνηση. Μετά την πρωινή συνεδρίαση, θα ακολουθήσει μια ακόμη για την ακρόαση φορέων το απόγευμα και θα υπάρξει και επιπλέον συνεδρίαση στις επιτροπές, αύριο Πέμπτη, προκειμένου να εισαχθεί για συζήτηση και επεξεργασία στην ολομέλεια την Παρασκευή και την προσεχή Δευτέρα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.