ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βουλή: Έως την ερχόμενη Τετάρτη η ψήφιση του ν/σ για τον χωροταξικό σχεδιασμό

Βουλή: Έως την ερχόμενη Τετάρτη η ψήφιση του ν/σ για τον χωροταξικό σχεδιασμό

Έως την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον χωροταξικό σχεδιασμό το οποίο κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου είναι:

– Ο καθορισμός της έννοιας της βιώσιμης ανάπτυξης ως στρατηγικού στόχου του συστήματος χωρικού σχεδιασμού.

– Η  βελτίωση του συστήματος χωρικού σχεδιασμού, προκειμένου οι πολιτικές που ασκούνται σε διαφορετικά επίπεδα (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό) να αποκτήσουν μεγαλύτερη συνοχή και λειτουργικότητα, καθώς και να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των τομεακών χωροταξικών πολιτικών. 

Για τον λόγο αυτό ενισχύεται το περιεχόμενο της Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής, ώστε να αποκαταστήσει, έστω και μερικώς, την έλλειψη Γενικού Χωροταξικού Πλαισίου. Ενισχύεται επίσης ο ρόλος των Περιφερειακών Πλαισίων, ώστε να αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα του συστήματος χωρικού σχεδιασμού

– Η βελτίωση του τρόπου ενσωμάτωσης των Ειδικών Χωρικών Σχεδίων στο γενικότερο σύστημα χωρικού σχεδιασμού. 

Βασικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση της ασφάλειας δικαίου για τους επενδυτές αλλά και η αποτροπή εδραίωσης ενός παράλληλου συστήματος σχεδιασμού, με κατ’ εξαίρεση ρυθμίσεις.

– Η διασφάλιση του ρόλου και του κύρους του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, ως οργάνου κοινωνικής διαβούλευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.