Π. Σκουρλέτης: «Οι ανθρώπινες ζωές έχουν προτεραιότητα απέναντι στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών»

Π. Σκουρλέτης: «Οι ανθρώπινες ζωές έχουν προτεραιότητα απέναντι στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών»

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή με αφορμή το αίτημα του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της επίμαχης τροπολογίας για τη χορήγηση της «13ης σύνταξης» στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η αρχή έγινε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη να επιτίθεται εναντίον του Βόλφκγανγκ Σόιμπλε και των εκπροσώπων των θεσμών που ανακοίνωσαν το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος στον απόηχο των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους ότι «παίζουν πολιτικά παιχνίδια».

«Οι ανθρώπινες ζωές έχουν προτεραιότητα απέναντι στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Κι απέναντι σε αυτή τη δημοκρατική πρόκληση πρέπει να πάρουν όλη την ευθύνη τους. Είναι ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Πρέπει η Δημοκρατία σύσσωμη να στέκεται απέναντι σε αυτούς που παίζουν πολιτικά παιχνίδια και να υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά της», υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Σκουρλέτης.

Το γάντι εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήκωσε ο εισηγητής του κόμματος, Μάριος Σαλμάς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δια της ονομαστικής ψηφοφορίας αναζητά δήθεν «εξιλέωση» για τα δικά της λάθη στη διαπραγμάτευση που οδηγούν σε ρήξη με τους Θεσμούς.

«Η κυβέρνηση πρέπει να έχει μια διεθνή διπλωματία, να συζητάει με τους Θεσμού, να λύνει τα θέματα και μετά να έρχεται και μοιράζει κ το πλεόνασμα στους κοινωνικά αδύνατους. Κάθε φορά που εσείς δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους Θεσμούς γιατί ο κ. Τσίπρας τους λέει από τη Νίσυρο ανόητους ζητάτε βοήθεια. Κάνετε λεονταρισμούς και ακροβατείτε σε επιπολαιότητα. Γιατί κάνετε ονομαστική; Γιατί θέλετε να μεταφέρετε εδώ το πρόβλημά σας και να πάρετε από εδώ υποτιθέμενη εξιλέωση και να πείτε να και τα άλλα κόμματα θέλουν. Έλεος με αυτό το λαϊκισμό», τόνισε ο κος Σαλμάς.

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών είχε και δεύτερο γύρο με αφορμή τη μομφή του «γαλάζιου» βουλευτή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να υποστηρίζει ότι στηρίζει τους φτωχούς αφού «αφαίμαξε» τους συνταξιούχους.

Ο Πάνος Σκουρλέτης δεν άφησε λέξη να πέσει κάτω και επανήλθε με μεγαλύτερη δριμύτητα εξαπολύοντας διμέτωπη οξύτατη επίθεση εναντίον του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών και της ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Την ώρα που έχουμε πισώπλατες μαχαιριές εκ μέρους συγκεκριμένων ευρωπαϊκών κύκλων κι εννοώ τον κο Σόιμπλε και του απαντάνε οι κύριοι Μοσκοβισί και Πιτέλα εσείς τι στάση έχετε», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.