Εκτραχύνεται η πολιτική αντιπαράθεση Κυβέρνησης-ΝΔ για τον «μποναμά» του Αλ. Τσίπρα

Εκτραχύνεται η πολιτική αντιπαράθεση Κυβέρνησης-ΝΔ για τον «μποναμά» του Αλ. Τσίπρα

Με αφορμή το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους και εάν αυτό έχει το χαρακτήρα της «εφάπαξ παροχής» ή τη μορφή της «13ης σύνταξης» η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την Νέα Δημοκρατία, εκτραχύνεται ολοένα και περισσότερο.

Οι εκατέρωθεν επιθετικοί τόνοι που χρησιμοποίησαν το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σφοδρής διαμάχη για τους κυβερνητικούς «μποναμάδες» προς τους συνταξιούχους και τους νησιώτες, ήρθαν να ενισχύσουν τη σεναριολογία που θέλει να καλλιεργείται το κλίμα και να προλειαίνεται το έδαφος για προσφυγή στις κάλπες. 

Η ακραία φρασεολογία, άλλωστε που επέλεξε το πρωθυπουργικό γραφείο για να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο εμφανίζει να ενεργεί υπό την καθοδήγηση των δανειστών, μαρτυρά ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να συντηρήσει την ατμόσφαιρα της οξύτητας. Κι αυτό γίνεται σαφές από το ότι το ύφος των κυβερνητικών ανακοινώσεων που, μπορεί να στοχεύει στη συσπείρωση των φιλοκυβερνητικών ψηφοφόρων, δεν συνεισφέρει στην εμφάνιση ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου όπως θα ανεμένετο εάν προείχε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Μητσοτάκης: Άλλα λέει δίπλα στη Μέρκελ      

Ο άγριος καβγάς, πάντως, ξέσπασε αρκετές ώρες μετά την ομιλία που εκφώνησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ του Σαββάτου στην Κομοτηνή. «Αν ο κ. Τσίπρας σκεφτόταν τη χώρα και όχι το πώς θα χάσει αξιοπρεπώς τις επερχόμενες εκλογές, θα χρησιμοποιούσε την υπέρβαση του στόχου του πλεονάσματος ως διαπραγματευτικό όπλο για να πετύχει λιγότερα μέτρα για το μέλλον», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αλλά δεν το κάνει, πρώτον, γιατί δεν ξέρει πώς γίνονται οι διαπραγματεύσεις και, δεύτερον, γιατί δεν τον νοιάζει. Τον νοιάζει μόνο το επικοινωνιακό σόου. Η φτηνή προπαγάνδα», συμπλήρωσε. 

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «αυτό ακριβώς είναι ο ορισμός του δημαγωγού» που προτιμά να είναι πρόσκαιρα ευχάριστος παρά μακροπρόθεσμα χρήσιμος. «Μόνο που έτσι ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος»,. υποστήριξε. «Ανήθικος, γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες περικοπές για τους συνταξιούχους. Αυτά, βέβαια, τα λέει στην Ελλάδα. Γιατί όταν βρίσκεται στο Βερολίνο, δίπλα στην κυρία Μέρκελ, εκεί δεν μιλάει για 13η σύνταξη. Εκεί μιλάει για εφάπαξ παροχή. Και είναι επικίνδυνος, γιατί θέτει σε κίνδυνο τις θυσίες των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι «η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 με τους ακροβατισμούς του κ. Βαρουφάκη μας κόστισε 86 δισ. ευρώ. Η πρώτη αξιολόγηση κόστισε μέτρα πολλών δισ. ευρώ, συν το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, συν τον μόνιμο “κόφτη”, συν Υπερταμείο. Και αναμένουμε να δούμε τι θα κοστίσει η δεύτερη αξιολόγηση».

Μαξίμου: «Εκλιπαρούσε στο ΕΛΚ “βάστα Σόιμπλε”»

Στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε την επομένη το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, χρησιμοποιώντας βαρύτατες προσωπικές μομφές. «Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Μητσοτάκη. Έχει το θράσος να εγκαλεί τον πρωθυπουργό για την εφάπαξ 13η σύνταξη για 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, την ώρα που ο ίδιος δεν την υπερψήφισε», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. «Όταν άλλαζε την απόφαση της ΝΔ μετά από τηλεφωνήματα ακραίων κύκλων των δανειστών που του έδωσαν τη σχετική εντολή. Και θέλει να κυβερνήσει… Πώς; Μέσω τηλεφώνων; Αν και έχει βαθιά εμπειρία από τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα, γερμανικά!» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση».

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η ΝΔ αναγκάζεται να την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης λόγω «οξύτατων εσωτερικών αντιδράσεων», ενώ συνιστά στον κ. Μητσοτάκη «να κλείσει το κινητό του μέχρι να ψηφιστεί ο ΦΠΑ από τη Βουλή -για να μην αλλάξει και πάλι άποψη μετά από τηλεφώνημα».

«Όσον αφορά στα περί ανηθικότητας, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλός διότι οι πολίτες ακούν, βλέπουν και καταλαβαίνουν», συνεχίζει και καταλήγει: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός τύγχανε ευρείας στήριξης στις Βρυξέλλες και έδινε μάχη για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ο ίδιος εκλιπαρούσε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα “βάστα Σόιμπλε”, συνεχίζοντας τον ανένδοτο όχι κατά της κυβέρνησης αλλά κατά της χώρας. Μήπως και του πετάξουν κανένα ξεροκόμματο εξουσίας. Μάταια…».

ΝΔ: «Η διπροσωπία έχει ήδη κοστίσει πολύ ακριβά»

«Προφανώς, το Μέγαρο Μαξίμου προσέλαβε τον κ. Πολάκη για να γράφει ανακοινώσεις», ήταν η απάντηση που δόθηκε από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στη χυδαιότητα. Οι πολίτες αξίζουν ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας και θα το αποκτήσουν σύντομα», συμπλήρωσαν.

Την ίδια ώρα, από την Πειραιώς υπερασπιζόμενοι τη θέση τους για τις κυβερνητικές αντιφάσεις, αντέτειναν πως  «το θράσος τρέφεται με… αμνησία, αλλά ευτυχώς τα γραπτά μένουν» και, με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, υπενθύμιζαν τα εξής:  

-Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, στις 8 Δεκεμβρίου 2016, ο κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ενώπιον του ελληνικού λαού: «Στην πράξη, έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευσή μας για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτό θα κάνουμε».

-Μόλις μια εβδομάδα μετά, στις 15 Δεκεμβρίου, από τις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας τόνισε, αναφερόμενος στην ίδια ακριβώς εξαγγελία: «Η απόφαση αυτή ελήφθη με απόλυτη ασφάλεια έναντι των στόχων του 2016. Είναι μια απόφαση εφάπαξ, ελήφθη τώρα που είχαμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα υπεραπόδοσης εσόδων έναντι στόχων».

«Κάπου εδώ, τελειώνει το παραμύθι. Και προς τα μέσα και προς τα έξω», υποστηρίζουν γαλάζιοι επιτελείς και καταλήγουν: «Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Η διπροσωπία έχει ήδη κοστίσει πολύ ακριβά στους πολίτες και έχει κρατήσει πολύ πίσω την Ελλάδα». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 2.0px 0.0px; font: 14.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}
p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.