ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Live: Η πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση εξελίσσεται σε μάχη στη Βουλή

Live: Η πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση εξελίσσεται σε μάχη στη Βουλή

Σε μάχη για το Σκοπιανό εξελίσσεται η συζήτηση στη βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, την οποία κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Η συζήτηση εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους και έως τώρα έχει σημαδευτεί πρωτίστως από τη συνταγματική εκτροπή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει σε πραξικόπημα.

Υψηλοί τόνοι, όμως, επικράτησαν και στην αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της Ντόρας Μπακογιάννη που ξεκίνησε όταν η κυρία Μπακογιάννη είπε στην ομιλία της ότι παρακολουθεί τον κ. Κοτζιά να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση εγγράφων για το Σκοπιανό. Όπως είπε, είναι γνωστή η λογική της Στάζι, προσθέτοντας ότι ο κ. Κοτζιάς έχει εμπειρία από την αλήστου μνήμης συνεργασία του με το καθεστώς Χόνεκερ.

Η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του κ. Κοτζιά. Σε έντονο ύφος έκανε λόγο για «ύβρεις συγκεκριμένου περιοδικού, που διασυνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη» και για τις οποίες το περιοδικό έχει καταδικαστεί. «Την καλώ είτε να τις πάρει πίσω, είτε να δεχθεί την άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο», τόνισε.

Τα περί κατάθεσης στοιχείων εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπονόησε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, ο οποίος έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής στρατηγικής, απειλώντας ανοιχτά: «Θα μιλήσουμε με ονόματα και με διευθύνσεις. Όλα θα τα πούμε. Δεν πρόκειται να γλιτώσετε».

Είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας: «Κύριε Μητσοτάκη, η πρόταση δυσπιστίας, λοιπόν, που καταθέτετε σήμερα στην κυβέρνησή μου, είναι καλοδεχούμενη. Την καλωσορίζω. Είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο που μου κάνετε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Είναι μιας πρώτης τάξεως, θα έλεγα, ευκαιρία, ώστε αυτές τις δύο μέρες να μιλήσουμε με ονόματα και με διευθύνσεις για το ποιος έδωσε τι και πότε, για το ποιος κέρδισε και ποιος έδωσε σε αυτήν τη μεγάλη ιστορία που μας ταλανίζει εδώ και 26 χρόνια, αλλά και λίγο περισσότερα, γιατί από τη δεκαετία του ‘70 έχουν γίνει παραχωρήσεις και λάθη για να βρεθούμε σήμερα σε αυτήν τη θέση. Θα τα πούμε, λοιπόν, όλα με ονόματα και με διευθύνσεις για το ποιος κέρδισε και το ποιος έχασε, ποιος κερδίζει και ποιος χάνει, ποιος φέρνει πίσω την ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας και τα σύμβολά της και ποιος κάποτε παρέδιδε ακόμα και το όνομα “Μακεδονία” για εσωτερική χρήση. Όλα θα τα πούμε. Δεν πρόκειται να γλιτώσετε. Διότι εμπόριο πατριωτισμού και πατριδοκαπηλίας στην παράταξη της Αριστεράς δεν θα κάνετε εσείς εδώ, κύριε Μητσοτάκη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.