ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Xαμός στη βουλή για την απόφαση του Αρείου Πάγου! Kόντρα Μ. Βορίδη και Ν. Παρασκευόπουλου για το «μακεδονικό έθνος»

Xαμός στη βουλή για την απόφαση του Αρείου Πάγου! Kόντρα Μ. Βορίδη και Ν. Παρασκευόπουλου για το «μακεδονικό έθνος»

Φωτιές άναψαν στην Ολομέλεια της Βουλής η αναφορά του αναπληρωτής υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την απόφαση του Αρείου Πάγου αναφορικά με το μακεδονικό έθνος και γλώσσα.

«Ο Άρειος Πάγος είπε πως δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα και όλα τα άλλα είναι παρεμπίπτοντα θέματα», δήλωσε ο υπουργός προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ και ειδικά του Μ. Βορίδη οποίος ζήτησε με ένταση το λόγο από το προεδρείο.

«Δεν θα κάνετε λογοκρισία στη κυβέρνηση! Είναι απαράδεκτο κ. Βορίδη», είπε ο κ. Βούτσης από το βήμα, με τον πρώην υπουργό της ΝΔ, να φωνάζει: « Θέλω να πάρω το λόγο ν’ απαντήσω»

« Στο δικαϊκό μας σύστημα εκφεύγει από τον έλεγχο των δικαστηρίων η χάραξη εξωτερικής πολιτικής», επανήλθε ο κ. Παρασκευόπουλος με τον κ. Βορίδη να διαβάζει την απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας: «είναι ιστορικός όρος και όχι εθνολογικός! Οι μακεδόνες δεν υπήρξαν ιδιαίτερος εθνοτικός σχηματισμός! Γιατί δεν τα διαβάζετε αυτά κ. υπουργέ; Σας αρέσει η παραπλάνηση;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το λόγο ζήτησε και έλαβε και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος μπαίνοντας στη συζήτηση είπε: « ο Άρειος Πάγος είχε να λύσει ένα νομικό θέμα, αν ήταν νόμιμη ή όχι η εγγραφή σωματείου στα βιβλία του πρωτοδικείου. Λέτε ότι τα δικαστήρια θα πρέπει να αποφασίζουν για την ιστορία και την εξωτερική πολιτική. Δεν μπορούν να υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική ή ιστορία όμως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.