Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης: Μακεδονία και εκλογές κρίνονται από αυτούς!

Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης: Μακεδονία και εκλογές κρίνονται από αυτούς!

Δεν τελείωσαν τα σοβαρά προβλήματα για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, με την ψήφο απόρριψης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή με αφορμή την συμφωνία.

Μπορεί η στάση του να οδήγησε σε μικρές απώλειες σε επίπεδο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με την «διαρροή» μόνο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή μέχρι το Σάββατο των ΑΝΕΛ (σε κομματικό επίπεδο μετράει ήδη 50 τουλάχιστον αποχωρήσεις από τον μηχανισμό της Μακεδονίας, μόνο, με σημαντικότερη την εκπρόσωπο του κόμματος Μ.Παπαδοπούλου), αλλά τώρα το πρόβλημα είναι άλλο: Πρέπει να υπογράψει την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Θα το κάνει; Συνεργάτες του εκτιμούν ότι στην επίμαχη συνεδρίαση θα πάει ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης και θα είναι αυτός που θα βάλει την ντροπιαστική υπογραφή πρόσκλησης της «Βόρειας Μακεδονίας» και των «Μακεδόνων» στο ΝΑΤΟ.

Οντως, αν έβαζε ο Πάνος Καμμένος την υπογραφή του στην πρόσκληση της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην «Βόρεια Μακεδονία» αυτό θα ισοδυναμούσε με πολιτική του αυτοκτονία.

Αλλωστε πλέον, μετρώντας τα «συν» και τα «πλην» από την μέχρι στιγμής συμπεριφορά του στο θέμα, μάλλον τα δεύτερα είναι περισσότερα.

Τώρα, διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει στην Βουλή όταν έρθει προς κύρωση η συμφωνία. Θα υπογράψει ο Σ.Θεοδωράκης και θα δώσει τους πολυπόθητους 151 ψήφους στον Α.Τσίπρα;

Και αυτός δείχνει πλέον φοβισμένος από τις αντιδράσεις σε όλο το εύρος της κοινωνίας. Αρα θα καταψηφισθεί η συμφωνία; Με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα, πρέπει να βρει και δύο-τρεις άλλους βουλευτές ο Τσίπρας. Αλλιώς πάμε σε εκλογές μέσα στο 2018.

Και πόσο σίγουρη είναι η ψήφος Σ.Θεοδωράκη; «Στους μήνες που θα έρθουν, θα είμαστε δυναμικά παρόντες στη μάχη για να υπάρξει η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Αλλά σε αυτόν τον αγώνα, δεν θα είμαστε βολικοί για κανέναν», είπε, σε μια αποστροφή του λόγου του στη Βουλή, κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής.

Για ποιον το έλεγε και σε ποιον απευθυνόταν; Στον Τσίπρα ή στην Φώφη Γεννηματά; Οπου οι σχέσεις με την τελευταία βρίσκονται σε οριακό σημείο σημείο με το ενδεχόμενο αποχώρησης ή εκδίωξης του Ποταμιού από το κοινό εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ, να μην μοιάζει απίθανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση των κορυφαίων στελεχών του κόμματος του και της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν το μέλλον του κόμματος.

Ενδέχεται ακόμα και εντός της σημερινής ημέρας να ανακοινωθεί το «διαζύγιο» Σταύρου και Φώφης.

Αυτό θα τον φέρει, ίσως, πιο κοντά στον Τσίπρα, καθαρά για λόγους πολιτική επιβίωσης. Ο Σ.Θεοδωράκης έχει άλλωστε στενές σχέσεις από την εποχή ψήφισης των Μνημονίων με τις Βρυξέλλες και το μνημονιακό σύστημα που σήμερα στηρίζει «full» Αλέξη Τσίπρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.