ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σήμερα η έκτακτη σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή

Σήμερα η έκτακτη σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή

Έκτακτη σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να αποφασιστεί η συμβολή της Βουλής για την αντιμετώπιση της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε την Αττική, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διενέργειας γενικευμένης συζήτησης για το θέμα, καθώς η Βουλή δεν αναστέλλει τη λειτουργία της.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα ανείπωτης καταστροφής στα όρια της εθνικής τραγωδίας. Είμαστε στη φάση της αποτίμησης, της καταγραφής και η όποια συνολική εκτίμηση θα γίνει, αρχής γεγομένης, από τη μεγάλη σύσκεψη που θα γίνει στο Μαξίμου στις δύο το μεσημέρι» είπε χθες ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Ακόμα επιχειρούν όλες οι αρχές για να υπάρχει μια ακριβής εικόνα για τα θύματα και την τεράστια αυτή καταστροφή σε έναν πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό μέσα σε συνθήκες ασύμμετρης απειλής από μια πυρκαγιά, η οποία από τους ισχυρούς ανέμους και τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία έπνεαν, οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία».

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, είναι η πρώτη φορά που σε έναν πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό αυτό το φαινόμενο διαμορφώνει αυτήν την εικόνα της απίστευτης τραγωδίας και των συνεπειών σε ανθρώπινες ζωές.

«Θέλω να σας πω το αυτονόητο. Ότι η Βουλή λειτουργεί. Η Βουλή, από την παράδοσή της, εδώ και δεκαετίες, σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, δεν αναστέλλει τη λειτουργία της, ακριβώς γιατί είναι το δημόσιο βήμα, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε όλη αυτήν τη φάση της αποτίμησης της τραγωδίας, να μπορούν και οι πολιτικές δυνάμεις και η κυβέρνηση να απευθύνονται με στοιχεία, με εκτιμήσεις και άρα το πένθος που όλους μας διακατέχει δεν αναστέλλει τη λειτουργία της Βουλής, έτσι ώστε και οι προεδρεύοντες και τα στελέχη των κομμάτων θα έχουν την υποχρέωση να τοποθετηθούν σε αυτήν την τραγωδία» σημείωσε.

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ την Τρίτη έγινε μία έκτακτη σύσκεψη με τους αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να καθοριστούν οι γενικές αρχές, με τις οποίες θα λειτουργήσει η Βουλή.

Μέτρα αρωγής εκ μέρους της Βουλής θα ανακοινωθούν μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων και στη συνεδρίαση του Τμήματος, την Πέμπτη 26 Ιουλίου, οπότε μπορεί, ενδεχομένως, να υπάρξει γενίκευση της συζήτησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμβολή της Βουλής μπορεί να έχει είτε τη μορφή της υλικής αρωγής είτε νομοθετικό χαρακτήρα των μέτρων που μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.