ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Ελληνισμός πληρώνει τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ν.Βούτσης χάρισε την «μακεδονική» γλώσσα σα να είναι τίποτα

Ο Ελληνισμός πληρώνει τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ν.Βούτσης χάρισε την «μακεδονική» γλώσσα σα να είναι τίποτα

Η δήλωση του προέδρου της Βουλής Ν.Βούτση λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη και την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας επί της ουσίας αναγνώρισε την «μακεδονική» γλώσσα και όχι μόνο:

Ξεχώρισε βασικά συστατικά της ελληνικής Μακεδονίας και τα απέδωσε στους Σκοπιανούς!

Έδωσε στην σλαβική αυτή διάλεκτο status «μακεδονικής» γλώσσας με τον ισχυρισμό ότι «δεν την έχουμε εμείς τη γλώσσα αυτή στην Ελλάδα»!

Συγκεκριμένα ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν κάνει κάποια παραχώρηση. «Επί της ουσίας δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα και άρα δεν δίνουμε κάτι», δήλωσε.

«Έχουν τη γλώσσα τους και το πώς τη διαμόρφωσαν, πόσα χρόνια ιστορία έχει, τι ιδιώματα έχει και τι σχέση έχει με τη βουλγάρικη ας τα αφήσουμε στους ιστορικούς να έχουν τον γόνιμο διάλογο τους», πρόσθεσε.

Ακούστε μετά το 11:30 την επίμαχη δήλωση του προέδρου της Βουλής στον Real FM

Σημειώνεται ότι γλωσσολογικά η σλαβική διάλεκτος των Σκοπιανών θεωρείται παρακλάδι της βουλγαρικής γλώσσας, η οποία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εμπλουτίστηκε με σερβικές λέξεις και εκφράσεις καθ’οτι κιόλας η περιοχή αποτελούσε κομμάτι της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας με κυρίαρχη γλώσσα τα σερβοκροατικά (σέρμπσκικροάτσκι)

Εδώ όμως ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής απέδωσε την ιδιότητα «μακεδονική» και το «χόντρυνε» ακόμα περισσότερο αφού είπε πως «δεν έχουμε εμείς τέτοια γλώσσα στην Ελλάδα».

Όμως στο εξωτερικό, οι «έξω» θα σκεφτούν ότι οτιδήποτε «μακεδονικό» δεν ανήκει στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό αλλά στους Σκοπιανούς και ότι αυτοί είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι!

Η γλώσσα καθορίζει εν πολλοίς την εθνική ταυτότητα καθώς η ελληνική γλώσσα είναι η καθαρή συνέχεια της αρχαίας ελληνικής.

Έτσι διατηρήθηκε δηλαδή το ελληνικό Έθνος.

Η αλήθεια είναι ότι τα σλαβικά αυτά ομιλούνταν από έναν αριθμό ατόμων στην ελληνική Μακεδονία ο οποίος και μειώθηκε μετά τη δεκαετία του 1940 και λόγω της στάσης που τήρησαν στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο.

Το πόσο λίγα άτομα είναι πλέον αυτά, κάποιος το καταλαβαίνει και από τους ψήφους που παίρνει το «Ουράνιο Τόξο» που είναι κόμμα σκοπιανών συμφερόντων

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος μιλώντας στον Guardian είπε «Στο παρελθόν θυσιάσαμε την πραγματικότητά μας για τη μυθολογία. Τώρα θυσιάζουμε τη μυθολογία για την πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία»

Στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα θα ρωτηθούν οι Σκοπιανοί εάν θα αλλάξουν το συνταγματικό όνομα της χώρας τους από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Αυτή είναι και η μόνη αλλαγή που προβλέπει η συμφωνία μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας που υπογράφηκε από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών τον Ιούνιο καθώς όλα τα άλλα τα παραχώρησε με ευκολία η ελληνική κυβέρνηση στα Σκόπια.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε:

«Έχουμε χάσει μια γενιά. Είμαι 45 ετών, ήμουν 18 ετών όταν η ΠΓΔΜ (χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία») έγινε ανεξάρτητη.

»Κατά κάποιον τρόπο αυτή είναι η δεύτερη ευκαιρία για τη γενιά μας να το κάνει», ανέφερε σε συνέντευξή του στον Guardian, στο γραφείο του στο κέντρο των Σκοπίων.

Ο κυβερνών συνασπισμός θα πρέπει να πείσει περίπου 10 βουλευτές από το VMRO να ψηφίσουν μαζί τους για να επιτύχουν την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται για συνταγματική αλλαγή.

Οι αξιωματούχοι του VMRO δεν θέλουν η χώρα να αλλάξει το όνομά της όχι μόνο στις διεθνείς επικοινωνίες αλλά και εσωτερικά, με τα διαβατήρια, τα ονόματα των υπουργείων και όλες τις άλλες αναφορές στη «Μακεδονία» να αντικαθίστανται από το «Βόρεια Μακεδονία».

«Θα είχαν καλύτερη συμφωνία εάν είχαν αφήσει τους Έλληνες να την γράψουν οι ίδιοι, γιατί πιθανότατα οι Έλληνες θα ήταν λίγο ντροπιασμένοι να πάρουν για τον εαυτό τους τα πάντα», δήλωσε ο Αλεκσάνταρ Νικολόσκι, αντιπρόεδρος του VMRO, σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα προφανώς κάνοντας πολύ «μπλακ χιούμορ» καθώς οι Σκοπιανοί πήραν τα πάντα και το «Βόρεια Μακεδονία» επί της ουσίας ήδη έχει γίνει σκέτο «Μακεδονία»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελπίζουμε μόνο να μην εμφανίστεί στο μέλλον κάποιος πρόεδρος της Βουλής στην Ελλάδα και να πει πως «δεν έχουμε εμείς κάποια μακεδονική μυθολογία οπότε δεν δίνουμε κάτι στους Σκοπιανούς αν τους επιτρέψουμε να έχουν»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.