ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βούτσης: «Δεν γνωρίζω καμιά μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα»

Βούτσης: «Δεν γνωρίζω καμιά μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα»

Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα γιατί η χώρα μας δεν δίνει κάτι αλλά παίρνει, εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει να ομιλείται καμιά μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα.

Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ιδιαίτερα για το ζήτημα της αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας, απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα και άρα δεν δίνουμε κάτι» τόνισε στον Real FM ο κ. Βούτσης.

Για την πΓΔΜ τόνισε, πως «έχουν τη γλώσσα τους. Το πως τη διαμόρφωσαν, πόσα χρόνια ιστορία έχει, τι ιδιώματα έχει, τι σχέση έχει με τη βουλγαρική, ας τα αφήσουμε τους ιστορικούς να έχουν το γόνιμο διάλογό τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Απέρριψε το ενδεχόμενο να τεθεί σε δημοψήφισμα στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι δημοψήφισμα σε μια χώρα γίνεται όταν έχει κάτι να δώσει και όχι όταν έχει να πάρει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλω να σας πω ευθέως ότι δημοψήφισμα γίνεται όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα, η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, δηλαδή παίρνει αποσαφήνιση ότι η γείτονα χώρα θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία όπως 140 χώρες και μάλιστα οι μεγαλύτερες του πλανήτη την ονομάζουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία να θέτουμε τέτοια ζητήματα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.