ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ερώτηση Δ. Καμμένου στη Βουλή για τη συμφωνία Βερολίνου-Άγκυρας για υποβρύχια τύπου 214

Ερώτηση Δ. Καμμένου στη Βουλή για τη συμφωνία Βερολίνου-Άγκυρας για υποβρύχια τύπου 214

Ερώτηση στον υπουργό Άμυνας κατέθεσε ο Πρόεδρος του κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού» και Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Πειραιά, Δημήτρης Καμμένος.

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News με τίτλο «Οι Γερμανοί πούλησαν στην Άγκυρα τα μυστικά του «Παπανικολή» όπως δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου του 2018 υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Άγκυρας και του Βερολίνου ώστε η Τουρκία να αρχίσει να κατασκευάζει υποβρύχια τύπου 214, τα οποία είναι ακριβώς ίδια με αυτά που είχαμε αγοράσει εμείς, επιδιώκοντας να υπάρξει απόλυτη ανατροπή στη ναυτική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Η Γερμανία σύμφωνα με την αποκάλυψη, παίρνει πλέον ξεκάθαρη θέση υπέρ της Τουρκίας, όπου ταυτόχρονα αυτό σημαίνει πως για άλλη μια φορά, το Βερολίνο τάσσεται εναντίον μας και θα υποστηρίζει ξανά τις τουρκικές θέσεις, δίνοντας γη και ύδωρ στον Ερντογάν.

Αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Realnews, οι Γερμανοί πούλησαν στον Ερντογάν τα μυστικά του «Παπανικολή». Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Τούρκοι θα αποκτήσουν υπεροχή σε ένα σημείο όπου πάσχουν, στον υποβρύχιο πόλεμο που λαμβάνει χώρα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Εκεί η Ελληνική υπεροχή υπήρχε και υπάρχει, αλλά το θέμα είναι για πόσο ακόμα. Το Βερολίνο από «ευαρέσκεια» και όχι λόγω των πολλών εκατομμυρίων ευρώ, εξάγει στην Άγκυρα ένα σωρό οπλικά συστήματα σύμφωνα με μια έκθεση 31 σελίδων η οποία ήρθε στην δημοσιότητα από βουλευτή του γερμανικού κοινοβουλίου πριν λίγους μήνες.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη αυτή τη στιγμή η Τουρκία “τρέχει” δύο εξαιρετικά σημαντικά ναυπηγικά προγράμματα. Το ένα έχει να κάνει με τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων τύπου Reis τα οποία είναι ακριβώς ίδια με τα δικά μας υποβρύχια τύπου 214, που έχουν γίνει γνωστά ως τύπος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ!

Οι Γερμανοί της Thyssen αφού εισέπραξαν τα ελληνικά δισεκατομμύρια για τα τέσσερα υποβρύχια πήγαν απέναντι και με πολύ μικρότερο κόστος! Κι αυτό, γιατί την ανάπτυξη του προγράμματος, εμείς την πληρώσαμε.

Το ναυπηγικό πρόγραμμα που είναι λιγότερο γνωστό αλλά περισσότερο επικίνδυνο είναι αυτό που το ονομάζουν MiLDEN (Milli Denizaltı). Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας όχι μόνο να σχεδιάσει και να αναπτύξει μια νέα κατηγορία υποβρυχίων αλλά να αναπτύξει και τα συστήματα των ηλεκτρονικών, τηλεπικοινωνιών, αισθητήρων, συστημάτων πρόωσης και όπλων των υποβρυχίων, αναφέρει το militaire.gr

Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θέλει να παραγγείλει το πρώτο “εθνικό” υποβρύχιο το 2030. Ο Αρχηγός του τουρκικού ναυτικού ναύαρχος Μποστάνογλου είπε στην ομιλία του ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει τόσο πολύ εξοπλιστικά ώστε έκανε πέντε διορθώσεις στα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214!

Διορθώσεις οι οποίες έγιναν δεκτές από τους Γερμανούς. Γι’ αυτό τα τουρκικά υποβρύχια θα διαφέρουν σε κάποια σημεία από τα ελληνικά σ΄ ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις τους. «Το γεγονός ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις μπορούν να σχεδιάζουν με βάση τις επιχειρησιακές τους ανάγκες σημαίνει ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα είναι σε θέση να αποκτήσει το πρώτο δικό της υποβρύχιο».

Εκτιμάται ότι το “εθνικό” υποβρύχιο της Τουρκίας θα έχει εκτόπισμα 2.400 τόνων, μήκος 70 μέτρων και θα βασίζεται τεχνολογικά στο γερμανικό υποβρύχιο τύπου 214TN. Εκτιμάται ότι θα κατασκευαστούν οκτώ υποβρύχια με προϋπολογισμό ύψους 4,4 δισ. Δολαρίων.

Όλα αυτά την ώρα που στην Ελλάδα, πασχίζουμε να βρούμε λύση για τα δικά μας τέσσερα υποβρύχια τύπου 214, που είναι ακόμη τα πιο σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια στον κόσμο. Ποιο είναι το πρόβλημα στο οποίο αναζητούμε λύση; Τα υποβρύχια δεν διαθέτουν τις σύγχρονες τορπίλες που μπορούν να εκτοξεύουν και χρησιμοποιούν ακόμη παλαιού τύπου τορπίλες, οι οποίες αφαιρούν πολλές από τις δυνατότητες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ

  • Γιατί όσοι διαπραγματεύθηκαν το πανάκριβο πρόγραμμα των υποβρυχίων δεν έθεσαν απαράβατο όρο στους Γερμανούς, ότι δεν μπορούν να ναυπηγήσουν τα ίδια υποβρύχια στην Τουρκία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα;
  • Θα ασκήσουμε βέτο στην Γερμανική Κυβέρνηση για την πώληση υποβρυχίων και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στους Τούρκους; Ναι η όχι;
  • Έχει βρεθεί λύση για τα δικά μας τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 που συνεχίζουν να μην διαθέτουν τις σύγχρονες τορπίλες που μπορούν να εκτοξεύουν και χρησιμοποιούν ακόμη παλαιού τύπου τορπίλες, οι οποίες αφαιρούν πολλές από τις δυνατότητες τους;
  • Αν η εξέλιξη αυτή φθάσει μέχρι τέλους με την Τουρκία να κατασκευάζει τα δικά της υποβρύχια σύμφωνα με τις επιχειρησιακές της ανάγκες θα προκληθεί απόλυτη ανατροπή στη ναυτική κυριαρχία στο Αιγαίο. Τι μέτρα σχεδιάζει να λάβει το Υπουργείο Άμυνας για να διατηρήσει την κυριαρχία του Πολεμικού Ναυτικού μας στο Αιγαίο;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.