ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κατατέθηκε και θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες

Κατατέθηκε και θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες

Κατατέθηκε και θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή η τροπολογία με την οποία εξαιρούνται οι αγρότες από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος.

Το μέτρο είναι ένα από εκείνα που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη φετινή ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την τροπολογία εξαιρούνται από το φορολογικό έτος 2018 και εφ’εξής οι αγρότες μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του ν. 4384/2016 , οι αγροτικοί συνεταιρισμοί , οι σχολικοί συνεταιρισμοί , οι φορείς Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ή Συνεταιρισμού Εργαζομένων ανεξαρτήτως αν έχει παρέλθει ή όχι πενταετία από την πρώτη έναρξη εργασιών τους, καθώς και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που βρίσκονται σε κατάσταση εκκαθάρισης, πτώχευσης ή αδράνειας.

Η Υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου εξειδικεύοντας τις ρυθμίσεις της τροπολογίας για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ανέφερε πως είναι ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και πως και τα υπόλοιπα μέτρα θα έρθουν τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

«Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μας στη ΔΕΘ, στις επόμενες μέρες έρχονται και τα υπόλοιπα μέτρα στη Βουλή για ψήφιση.

Η τροπολογία αφορά αγρότες μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του νόμου 4384 του 2016 δηλαδή αυτοί που προσκομίζουν το 80% της παραγωγής τους στους συνεταιρισμούς,επίσης οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι σχολικοί συνεταιρισμοί.

Οι φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με τη μορφή κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρησης, οι συνεταιρισμοί εργαζομένων καθώς και οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής που βρίσκονται σε εκκαθάριση, σε πτώχευση ή σε αδράνεια.
Ξεκινάμε με ένα μικρό βήμα και ξετυλίξουμε σιγά σιγά το κουβάρι της μείωσης και της ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τα βάρη των μνημονίων».

Η κυρία Παπανάτσιου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία θεραπεύει και την πρόσφατη περίπτωση όπου τα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείου Ολύνθου αναγκάστηκαν να κλείσουν τον λαχανόκηπο που είχαν δημιουργήσει διοτι η εφορία της περιοχής αποφάσισε να κατατάξει τον σχολικό συνεταιρισμό με την επωνυμία «Περιβόλι» στην κατηγορία των κανονικών συνεταιρισμών, με επακόλουθο την υποχρέωση καταβολής φόρου επιτηδεύματος 800 ευρώ, καθώς τα έσοδα των μαθητών από την λειτουργία του λαχανόκηπου είχαν ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο των 100 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου «Ερχόμαστε με το συγκεκριμένο μέτρο να θεραπεύσουμε και περιπτώσεις όπως ο λαχανόκηπος των παιδιών στην Θεσσαλονίκη.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.