ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη (βίντεο)

Η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη (βίντεο)

Ανέβηκαν υπέρμετρα οι τόνοι μετά την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στη φράση του κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για την υπουργοποίηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Θέλω να πω κάτι για τον κ. Αποστολάκη, που διορίστηκε καθ’ υπόδειξιν του Καμμένου: ποτέ καμία κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία στρατιωτικό. Με εξαίρεση τον Χηνοφώτη, ο οποίος πρώτα όμως παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα και όχι στο υπουργείο Άμυνας. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης, την 21η Απριλίου 1967», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

Λίγο πιο μετά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον αρχηγό της ΝΔ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, λέγοντας: «Ο μόνος λόγος που ζήτησα τον λόγο είναι διότι θεωρώ και πιστεύω ότι άθελά του ο Πρόεδρος της ΝΔ υπέπεσε σε κολοσσιαίο ατόπημα, καθώς συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη με τον πραξικοπηματία της χούντας Σπαντιδάκη.

Η μόνη σύγκριση που υπάρχει είναι ότι κατάγονται από το Ρέθυμνο. Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε. Προσβάλλετε την δημοκρατία».

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Μητσοτάκης ανταπάντησε στον Αλ. Τσίπρα, επισημαίνοντας:

«Σέβομαι το Ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την πρόταση την κάνατε εσείς. Διαφωνώ μαζί του που αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά την πρόταση την κάνατε εσείς. Επίσης, πόσο στοίχισε το σόου με τα Μιράζ. Σε ποιον απέδιδαν τιμή; Στον απερχόμενο Καμμένο; Μη μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο…».

«Δέχομαι τη μερική ανάκληση της αιχμής εναντίον του προσώπου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό φρόνημα. Δεν μπορείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μήνυμα της τοποθέτησης του Αποστολάκη είναι μήνυμα ισχυρό εναντίον όσων απειλούν την κυριαρχία της χώρας μας. Λυπάμαι που αυτό δεν το καταλάβατε», ανέφερε με τη σειρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.