Αλλαγές στις επιτροπές της Βουλής λόγω «αποστατών» βουλευτών – Τι θα ζητήσει η ΝΔ

Αλλαγές στις επιτροπές της Βουλής λόγω «αποστατών» βουλευτών – Τι θα ζητήσει η ΝΔ

Εφόσον αύριο το βράδυ η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης θα πρέπει τις επόμενες μέρες να αναδιατάξει και την κυβερνητική πλειοψηφία στις επιτροπές της Bουλής προκειμένου να μην προκληθούν θέματα τόσο στη συζήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών όσο και στα υπόλοιπα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να φέρει.

Η αλλαγή της σύνθεσης των επιτροπών θα βασιστεί στο άρθρο 31, παρ.5 του Κανονισμού της Βουλής που αναφέρει : «Για να εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των Boυλευτών και να διατηρείται η κατ’ αναλογία εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων στις επιτροπές μπορεί να αυξομειώνεται ο αριθμός των μελών κάθε επιτροπής με απόφαση του Προέδρου της Boυλής, χωρίς να θίγεται, σε κάθε επιτροπή, η απόλυτη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία σ

Η ερμηνεία που δίνουν κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι με αυτή τη διάταξη το 151 που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση στην αυριανή ψηφοφορία θα πρέπει να αποτυπωθεί και στη σύνθεση των επιτροπών και μάλιστα άμεσα καθώς το ζήτημα θα πρέπει να έχει επιλυθεί.

Ωστόσο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – οι οποίοι ετοιμάζονται να αναδείξουν το θέμα εφόσον η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης -αναφέρουν το θέμα της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στην οποία και θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών.

Εκεί μέχρι σήμερα ως βουλευτής του Ποταμιού συμμετείχε ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος όμως από σήμερα είναι ανεξάρτητος αφού διαγράφτηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η διαδικασία που θα πρέπει να επιλέγει με βάση και τον κανονισμό της Βουλής είναι ο κ. Δανέλλης να παραμείνει ανεξάρτητος Βουλευτής, το Ποτάμι να προτείνει το δικό του υποψήφιο και ο ΣYΡΙΖΑ να προσθέσει όσους βουλευτές χρειάζονται προκειμένου να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣYΡΙΖΑ έτσι όπως αυτή θα αποτυπωθεί στην αυριανή ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν πως θέμα θα υπάρξει για δυο ακόμη βουλευτές που -ενώ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση -ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ: Τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Κώστα Ζουράρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣYΡΙΖΑ απαντούν ότι σε όλες τις επιτροπές θα υπάρξει αναδιάταξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκειμένου να αποτυπωθεί η εμπιστοσύνη που αναμένεται να δώσει αύριο το βράδυ η Βουλή στην κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.