ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν. Κοτζιάς για Συμφωνία Πρεσπών: Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό, δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας

Ν. Κοτζιάς για Συμφωνία Πρεσπών: Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό, δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ο ίδιος άλλωστε διαπραγματεύτηκε, τάχθηκε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τονίζοντας ότι «αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι»

«Ακούω κατηγορίες ότι η γειτονική χώρα θα φτάσει μέχρι το Αιγαίο. Η πραγματικότητα είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει μόλις το 1% της στρατιωτικής ισχύος μας και το ΑΕΠ της είναι μόλις το 6% του δικού μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της βουλής για την πρόταση επί της ψήφου εμπιστοσύνης.

Απευθυνόμενος προς τα κόμματα τη αντιπολίτευσης τόνισε ότι θέλει να εκφοβίσει τον κόσμο ότι η συμφωνία θα φέρει όλα «τα στραβά και τα παράλογα».

«Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό. Δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας. Χωρίς σύμβολα εις βάρος μας και εδαφικές διεκδικήσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Η συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα ιθαγένειας νομικά. Είπε ακόμη ότι στη συμφωνία η ιθαγένεια δεν ταυτίζεται με την ταυτότητα, πουθενά. Η γλώσσα υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι «είχε δοθεί πριν από 40 χρόνια και δεν αλλάζει αυτό σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο ΟΗΕ. Πλέον οι γείτονές μας γίνονται φίλοι μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δέχεστε το διεθνές δίκαιο ή παριστάνετε τους τουρκολάγνους;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας» επισήμανε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι προδότες είναι αυτοί που παρέδωσαν στο βουλγαρικό φασιμό την Καβάλα, εκείνοι που παρέδωσαν την Κύπρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.