Κοινοβουλευτικό «μπάχαλο»: Τα σενάρια έπειτα από ενδεχόμενη διάλυση του Ποταμιού

Κοινοβουλευτικό «μπάχαλο»: Τα σενάρια έπειτα από ενδεχόμενη διάλυση του Ποταμιού

Με επιδείνωση απειλείται η «κοινοβουλευτική μπαχαλοποίηση» που έχει προκαλέσει η πλειοψηφία-«κουρελού» των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των έξι «ρεταλιών», λόγω των φυγόκεντρων τάσεων που αναπτύσσονται και εντός του Ποταμιού.

Το ενδεχόμενο αποχώρησης των Γιώργου Αμυρά και Γρήγορη Ψαριανού θα προκαλέσει την άμεση διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού. Κατ’ επέκταση, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωρακη δεν θα μπορέσει να εκφράσει την ψήφο του για την Συμφωνία των Πρεσπών στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικης Αμυνας, που συνέρχεται την Δευτέρα στις 17:00.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση θα τοποθετηθούν οι εισηγητές επτά ΚΟ, εκ των οποίων οι έξι (ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ και ΧΑ) εχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ, ωστόσο δεν έχει την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής, εκτος εάν μεθοδευτεί η τοποθέτηση προθύμων ανεξάρτητων βουλευτων, με τρόπο που η κυβέρνηση να αποσπάσει και πάλι την πλειοψηφία.

Ωστόσο, ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό, κοινοβουλευτικές πηγές επισημαίνουν πως η ψήφος της επιτροπής είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα και όχι δεσμευτική. Αυτό σημαίνει πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα μπει στην Ολομέλεια, ακόμα και αν καταψηφιστεί από την επιτροπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αντίστοιχη εξέλιξη δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν, καθώς η εκάστοτε κυβερνηση απέφευγε να εισάγει στην Ολομέλεια διατάξεις που εισέπρατταν την αρνητική ψήφο της πλειοψηφίας, για προφανείς πολιτικούς λογους…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.