ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Βουλή: Τη Δευτέρα η συζήτηση για αλλαγή του Κανονισμού που μπορεί να διασώσει τον Π. Καμμένο

Βουλή: Τη Δευτέρα η συζήτηση για αλλαγή του Κανονισμού που μπορεί να διασώσει τον Π. Καμμένο

Την προσεχή Δευτέρα στις 14:00 θα ξεκινήσει η συζήτηση για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής, συζήτηση που μπορεί να διασώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πάνου Καμμένου.

Ο Νίκος Βούτσης έστειλε στους βουλευτές πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συζητήσουν για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

Η πρόσκληση τυπικά δεν αφορά το θέμα της αλλαγής των όσων ισχύουν για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά τροποποίηση του Κανονισμού σχετικά με θέματα που άπτονται των υπαλλήλων της Βουλής.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί το θέμα της αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής ως προς τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και ενδεχομένως να διατυπωθεί από τον Νίκο Βούτση και συγκεκριμένη πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο αν πρέπει να διαλύονται ή όχι οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων. Μετά από αυτή τη δήλωση πυροδοτήθηκαν νέα σενάρια και δεδομένα γύρω από μια πιθανή αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου η κυβέρνηση να «σώσει» τους Πάνο Καμμένο και Σταύρο Θεοδωράκη από τη διάλυση των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Χαρακτηριστικά, ο κ.Τζανακόπουλος δήλωσε: «Δεν είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο, παρά το ότι βουλευτές για λόγους συνείδησης ή άποψης μπορούν να αποχωρήσουν».

Ερωτήματα για τη μη παραίτηση Παπαχριστόπουλου

Η ερμηνεία πάντως που δίνουν έμπειρες κοινοβουλευτικές πηγές για την καθυστέρηση στην παραίτηση Παπαχριστόπουλου είναι ότι ο πραγματικός λόγος της καθυστέρησης δεν είναι άλλος από τον Πάνο Καμμένο και τις απειλές του.

Ο λόγος που δεν θέλουν οι κυβερνητικοί να παραιτηθεί τώρα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά σε 4-5 ημέρες, είναι, όπως σημειώνουν, για να μην εξοργίσουν τον Πάνο Καμμένο, που αυτόματα υπό τις παρούσες συνθήκες θα έχανε το status του πολιτικού αρχηγού, γιατί οι ΑΝΕΛ δεν θα είχαν 5 βουλευτές και θα διαλύονταν ως Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να προλάβει να αλλάξει τον Κανονισμό με μια νέα ερμηνεία ή με αλλαγές που θα ψηφίσει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μη χάσει ο Πάνος Καμμένος την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού, έστω και για λίγες ημέρες.

Η πρόσκληση Βούτση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.