ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σενάριο προσφυγής στις κάλπες πριν τις 26 Μαΐου: Δημοσκοπήσεις και αυτοδιοικητικές εκλογές το καθιστούν εφικτό

Σενάριο προσφυγής στις κάλπες πριν τις 26 Μαΐου: Δημοσκοπήσεις και αυτοδιοικητικές εκλογές το καθιστούν εφικτό

Στη ΝΔ θεωρούν πολύ πιθανό έναν εκλογικό αιφνιδιασμό πολύ νωρίτερα από τις 26 Μαΐου, που φαντάζει πλέον το έσχατο χρονικό όριο στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να στήσει εθνικές κάλπες, για πολλούς πρακτικούς λόγους που το επιβάλλουν.

Οι λόγοι είναι οικονομικοί αλλά και ψυχολογικοί. Όπως φαίνεται η συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν θεωρείται τυχαία, ωστόσο η σημερινή κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολο να την φτάσει καθώς η πολιτική σκηνή, η οικονομία και η χώρα βυθίζονται καθημερινά, όλο και περισσότερο, στο χάος ενώ η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια δείχνουν να έχουην ξεκινήσει έναν κατήφορο δίχως τέλος για την κυβέρνηση.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές βλέπει την ψαλίδα με τη ΝΔ συνεχώς να ανοίγει και στις αυτοδιοικητικές οι υποψήφιοί του να καταποντίζονται.

Οι δε βουλευτές του δεν τολμούν να μιλήσουν σε δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς αντιδράσεις και οργισμένες επιθέσεις από τους πολίτες κυρίως φραστικές.

Η στήριξη των «προθύμων» και η κλιμάκωση των επιθέσεων του Πάνου Καμμένου, ο οποίος χθες το βράδυ μίλησε για «κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων» μπορεί να βοηθάνε για να περάσουν οι εθνικές καταστροφές αλλά δεν βοηθάνε στο να διατηρηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία και να έχει εύρυθμη λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα «φιλολαϊκά» νομοσχέδια που προτίθεται να φέρει στη Βουλή το Μέγαρο Μαξίμου, όπως τα «κόκκινα δάνεια», οι 120 δόσεις, ο «ακατάσχετος λογαριασμός» και η ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, θα ψηφιστούν το πολύ μέχρι τα μέσα Μαρτίου που σημαίνει ότι το οποιο θετικό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα θα κρατήσει στο μυαλό κάποιων πολιτών το πολύ για 30 μέρες.

Είναι γνωστό ότι ο μέσος πολίτης αλλάζει συνειδησιακή κατάσταση πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα.

Η 26η Μαΐου (μαζί με της ευρωεκλογές) θα ήταν ρίσκο για τον κ. Τσίπρα, καθώς θα έχει μεσολαβήσει η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποστεί συντριβή και η εικόνα της ήττας θα είναι καταλυτική για τη δεύτερη Κυριακή όπου επίσης αναμένεται συντριβή στις ευρωεκλογές

Για την πρώτη Κυριακή, δηλαδή την 19η Μαΐου, η ΝΔ έχει θέσει ήδη ζήτημα για το πρόβλημα που προκύπτει με τους ετεροδημότες, οι οποίοι θα πρέπει να ψηφίσουν είτε για βουλευτές και κόμμα στον τόπο διαμονής τους, είτε για αυτοδιοικητικούς άρχοντες στον τόπο καταγωγής τους.

Η 12η Μαΐου δεν είναι καλή ημερομηνία για εθνικές εκλογές, καθώς θεωρείται απίθανο να στηθούν κάλπες για τρεις συνεχόμενες Κυριακές, δεν το αντέχει ο κρατικός μηχανισμός και φυσικά ούτε οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν καμία διάθεση να θυσιάσουν τρία συνεχόμενα ΣΚ.

Ακατάλληλη είναι και η 5η Μαϊου (Κυριακή του Θωμά) που είναι μια βδομάδα μετά το Πάσχα, το οποίο φέτος πέφτει στις 28 Απριλίου.

21 Απριλίου είναι η Κυριακή των Βαΐων, ημερομηνία πάλι δύσκολη λόγω των πασχαλινών διακοπών οπότε ως πιο πιθανή δείχνει η 14η Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα η κυβέρνηση θα έχει ψηφίσει και το τελευταίο «φιλολαϊκό» νομοσχέδιο οπότε ότι κέρδη θα έχει αποκομίσει (ελάχιστα) θα έχουν εξαργυρωθεί μέχρι τότε.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως, τις τελευταίες ημέρες δηλώνει δημόσια πως είναι πολύ πιθανό οι εθνικές εκλογές να συμπέσουν μαζί με τις ευρωεκλογές, ωστόσο το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαψεύδει πλέον κανένα από τα σενάρια που μιλούν για κάλπες μέχρι το Μάιο, κάνει τα στελέχη του γαλάζιου επιτελείου να πιστεύουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, φροντίζει να δουλεύει πια για την επόμενη μέρα, έχοντας, όπως φάνηκε χθες, την ξεκάθαρη στήριξη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Αυτά που δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά τη δημόσια συζήτηση που είχε μαζί του, στη Σύνοδο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς που πραγματοποιείται στην Αθήνα μόνο τυχαία δεν είναι.

Είπε πως είναι δυνατή η μείωση του στόχου για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, γεγονός που θα ευνοήσει τον κ. Μητσοτάκη στη διαπραγμάτευση ειδικά αν ο Βέμπερ είναι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν που είναι και το πιθανότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα ο Βέμπερ είπε πως αυτό θα είναι εφικτό εάν η επόμενη κυβέρνηση είναι φιλική στις επενδύσεις. Όλοι κατάλαβαν για ποιον χτυπάει η «καμπάνα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.