ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η κόντρα Αλ.Τσίπρα – Κυρ.Μητσοτάκη στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (βίντεο)

Η κόντρα Αλ.Τσίπρα – Κυρ.Μητσοτάκη στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (βίντεο)

Έντονη αντιπαράθεση αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στην πρωτολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι πριν από λίγες μέρες δήλωσε ξεκάθαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει επιμελώς σε αυτό το ζήτημα.

«Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί δεν θεωρεί ότι είναι καλός πρόεδρος, ή γιατί έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του», είπε και συνέχισε: «Και τι κάνει για αυτό; Επιχειρεί να μετατρέψει τη διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης σε παρωδία. Μαζεύει συνταγματολόγους να του ενισχύσουν την άποψη ότι δεν παίζει ρόλο τι ακριβώς ψηφίζει στην πρώτη Βουλή. Ψηφίζει μόνο αυτό το άρθρο, ενώ λέει ρητά ότι διαφωνεί στη κατεύθυνση και στο περιεχόμενο. Ώστε να έχει το άρθρο 180. Ευελπιστώντας ότι στην επόμενη Βουλή θα έχει μαζί με το ΚΙΝΑΛ 151 βουλευτές και θα το αλλάξει, για να καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, όχι τον Προκόπη Παυλόπουλο που εμείς προτείνουμε αλλά κάποιον άλλον, ενδεχομένως κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ. Αυτή είναι όλη η σκοπιμότητα και όλο το παιχνίδι που παίζετε».

Κάλεσε εξάλλου τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει ευθαρσώς ότι θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020, και να βάλει τέλος στη συζήτηση για διάφορα «παιγνίδια», γύρω από το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε στην αναφορά αυτή του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο χαρακτήρισε ανέντιμη τη πρόταση για την αναθεώρηση του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και απευθυνόμενος τον πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Τσίπρα είστε αθεράπευτα κυνικός και είστε ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας», καταλογίζοντάς του ότι το 2015 αξιοποίησε τον τρόπο εκλογής για να προκαλέσει εκλογές.

Κόντρα στις δευτερολογίες

Στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Κύριε Μητσοτάκη μέχρι σήμερα είχα την αίσθηση πως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Γεωργιάδης δεν σας επιτρέπουν να ονομάζετε τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, με τη νέα συνταγματική της ονομασία. Σήμερα διαπιστώνω ότι δεν σας επιτρέπουν καν να αναφέρετε το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διότι έχουν άποψη και θέλουν -η ακραία πτέρυγα του κόμματός σας- να παίξετε πολιτικά παιγνίδια. Και, ενδεχομένως, να είναι και μια αποκάλυψη αυτή. Έχετε κάνει τα σχέδια σας, έχετε κάνει τις συμφωνίες σας, τις έχετε διαμορφώσει». Και συνέχισε: «Ξέρετε, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, λέει μια παροιμία. Γιατί και μετά τις επόμενες εκλογές θα βρεθείτε ξανά στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Δεν θα σας φτάνουν οι βουλευτές για να προτείνετε και να εκλέξετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί με την πρόταση της νέας πλειοψηφίας που θα είναι και πάλι με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο κι αν εσείς δεν τον θέλετε, γιατί πράγματι είναι ένας εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του ανέφερε: «Εγώ σήμερα έκανα ένα βήμα τολμηρό. Αποκάλυψα το πολιτικό παιγνίδι που παίζετε. Σας προκάλεσα να πάρετε θέση συγκεκριμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παίξει κανένα παιγνίδι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα προτείνει και στη νέα Βουλή τη συνταγματικά προβλεπόμενη ανανέωση της θητείας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προκόπη Παυλόπουλου , διότι θεωρώ ότι είναι ένας εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διότι θεωρούμε ότι η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να έχει την ευρύτερη συναίνεση, διότι στο πρόσωπο του πρέπει να συμπυκνώνεται η συναίνεση και να αντικατοπτρίζεται η κοινή βούληση των περισσοτέρων εκ των πολιτικών δυνάμεων, διότι είναι εκφραστής και του πολιτεύματος, εκπροσωπεί το έθνος, εκπροσωπεί τον λαό».

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη «σπουδή» του πρωθυπουργού για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας: «Γιατί τέτοιο άγχος τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία μετά τις επόμενες εκλογές όταν και θα νικήσετε; Μιλάτε για πρόσωπα. Πάλι καλά που δεν ζητήσατε το ΑΦΜ του Προκόπη Παυλόπουλου. Τον εκτιμώ πολύ, το ξέρετε, και πιστεύω ότι ασκεί άψογα τα καθήκοντά του».

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Προκάλεσα πολλάκις τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει: Δεσμεύεται ότι θα στηρίξει τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επανεκλογή του ή δεν δεσμεύεται; Ο κ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύτηκε. Μπορείτε να μου πείτε και τον αριθμό του φορολογικού του μητρώου (ΑΦΜ), αλλά δεν θα δεσμευτείτε ότι θα τον στηρίξετε, διότι έχετε κάνει άλλες συμφωνίες και διότι έχετε και μια εσωκομματική πτέρυγα που δεν σας αφήνει. Καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα κ. Μητσοτάκη. Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, που λέει και ο λαός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.