ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απείχαν 18 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ από την ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησης: Παιχνίδια εξουσίας με την εκλογή του ΠτΔ

Απείχαν 18 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ από την ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησης: Παιχνίδια εξουσίας με την εκλογή του ΠτΔ

Ξετυλίγονται οι στρατηγικές των κομμάτων με αφορμή την συνταγματική αναθεώρηση με βάση την οποία όπως διαφαίνεται το ΚΙΝΑΛ επιχειρεί να περιορίσει μια διαφαινόμενη εκλογική νίκη της ΝΔ ψηφίζοντας με «περιορισμένη» βουλευτική παρουσία της υπό τροποποίηση διατάξεις του Συντάγματος.

Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων απείχαν από την ψηφοφορία.

Συνολικά, από την ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση, απουσίασαν 26 βουλευτές. Πρόκειται για 18 από τους 19 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όπως είχε ανακοινώσει από την πρώτη ημέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος θα ψήφιζε μόνο ένας ώστε να φανεί πως τάσσεται η κοινοβουλευτική ομάδα σε κάθε μια από τις προτάσεις και οι υπόλοιποι θα απέχουν για να μην σχηματιστεί ο αριθμός 180 σε καμία πρόταση ώστε να μην μπορεί η πλειοψηφία της αναθεωρητέας Βουλής να αλλάξει τα άρθρα όπως αυτή επιθυμεί.

Έτσι ψήφισε από την Δημοκρατική Συμπαράταξη μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι υπόλοιποι βουλευτές που απείχαν της ψηφοφορίας είναι: Πάνος Καμμένος, Βασίλης Λεβέντης, Μάριος Γεωργιάδης, Δημήτρης Καβαδέλλας, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας (δηλαδή όλοι της Ενωσης Κεντρώων πλην Γιάννη Σαρίδη) καθώς και οι Στάθης Παναγούλης, Αριστείδης Φωκάς και Γιώργος Κασαπίδης.

Τα πράγματα είναι σαφέστατα ειδικά σε ότι αφορά την εκλογή του ΠτΔ. Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι.

Εάν το άρθρο ψηφίζονταν προς αλλαγή από 180 βουλευτές, τότε μια αυτοδύναμη ΝΔ θα μπορούσε να το αλλάξει μετά τις εκλογές με 151 μόνο!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα αποδέσμευε την αδυναμία εκλογής ΠτΔ από την διενέργεια αναγκαστικών εκλογών.

Άρα αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεν θα ήταν πιεζόμενη από κανέναν και δεν θα κινδύνευε να πέσει θύμα δεξιάς παρένθεσης.

Εάν πραγματοποιηθούν πρόψρες εκλογές με αφορμή την αδυναμία εκλογής του ΠτΔ τότε αυτές θα πραγματοποιηθούν με απλή αναλογική!

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ αν και θα είναι μάλλον ξανά πρώτο κόμμα θα έχει λίγες έδρες παραπάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει ότι η ΝΔ θα αναγκαστεί ακόμα και να κυβερνήσει μαζί του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΚΙΝΑΛ θέλει να παίξει ρυθμιστικό ρόλο μετά τις εκλογές και δεν θέλει να έχει η ΝΔ την δυνατότητα άμεσης αποδέσμευσης από το ζήτημα του ΠτΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.