Ψήφισμα άνευ νοήματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Γενικόλογες ευχές για «διευθέτηση του ζητήματος»

Ψήφισμα άνευ νοήματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Γενικόλογες ευχές για «διευθέτηση του ζητήματος»

Γενικόλογο κείμενο που μάλλον επιδιώκει στην δημιουργία εντυπωσιασμών παρά να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, θα κληθεί να ψηφίσει αύριο η Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχετικού πορίσματος που ετοίμασε η αρμόδια διακοινοβουλευτική επιτροπή.

Μεταξύ άλλων, είναι χαρακτηριστικό ότι το σχετικό ψήφισμα δεν κάνει καμία αναφορά σε «γερμανικές αποζημιώσεις».

Το κείμενο για το οποίο θα κληθούν να τοποθετηθούν οι βουλευτές, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «το ζήτημα των οφειλών προς την Ελλάδα από τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παραμένει ανοικτό, ως απαράγραπτο χρέος που αναζητά επίμονα την ηθική, ιστορική και νομική του δικαίωση» και πως «δεν τίθεται και δεν δύναται να τεθεί κανένα ζήτημα παραγραφής των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους».

Καταλήγοντας επισημαίνεται ότι η Βουλή καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση «να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.