ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Βουλή που έκλεισε σε αριθμούς: Διαλύθηκαν τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες – Με 151 ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Βουλή που έκλεισε σε αριθμούς: Διαλύθηκαν τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες – Με 151 ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΙΖ περίοδος της Βουλής που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή χαρακτηρίζεται ανάμεσα στα αλλά και από την ιστορική συνοχή που επέδειξε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Αλέξης Τσιπρας καταφέρει μέχρι τέλους, μέσα από περίπλοκες κοινοβουλευτικές διαδικασίες στις οποίες συγκαταλέγονται οι ανεξαρτητοποιήσεις, οι προσχωρήσεις βουλευτών αλλά και οι δηλώσεις βουλευτών που στήριζαν εν λευκώ την κυβέρνηση να κρατήσει τον μαγικό αριθμό των 151 βουλευτών.

Διαλύθηκαν κοινοβουλευτικές ομάδες -Βουλευτές άλλαξαν κόμμα
Για να γίνει αυτό διαλύθηκαν τρεις κοινοβουλευτικές Ομάδες και 9 βουλευτές άλλαξαν Κ.Ο που εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνθηκαν και προς τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Πάντως ο συνολικός αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών σε αυτήν την οποία αυτή την περίοδο έφτασε τους 23

Στη Βουλή κατατέθηκαν 1.041 υπουργικές και 1.133 βουλευτικές τροπολογίες
Ενδιαφέρον όμως έχει η Βουλή που ολοκλήρωσε τις εργασίες της και ως προς τους αριθμούς αφού συνεδρίασε συνολικά 694 φορές και ψήφισε 274 νόμους .
Ακόμα κατατέθηκαν 1.041 υπουργικές τροπολογίες και 1.133 βουλευτικές τροπολογίες, οι οποίες όμως στην πλειοψηφία τους δεν έγιναν αποδεκτές.

Ακόμα ψηφίστηκαν τέσσερις κρατικοί προϋπολογισμοί διαβιβάστηκαν πάνω από 200 δικογραφίες με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Τέλος οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν από βουλευτές έφτασαν τις 47.223.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις κορυφαίες νομοθετικές στιγμές αυτής της Βουλής συγκαταλέγονται η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αναθεώρησης του Συντάγματος, η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και η ομόφωνη ψήφιση του πορίσματος για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.