Παρά τις μετατάξεις υπαλλήλων έχασαν και στη Βουλή – Η ΝΔ πρώτη και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος

Παρά τις μετατάξεις υπαλλήλων έχασαν και στη Βουλή – Η ΝΔ πρώτη και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος

Πρώτη δύναμη στις εκλογές για τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής ήρθε η «γαλάζια» συνδικαλιστική κίνηση Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής, παρά τον σάλο που προηγήθηκε για αθρόες μετατάξεις θυγατέρων και συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο.

Δεύτερη ήρθε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία που έχει την στήριξη του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο συνδυασμός που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε μόλις 144 ψήφους και δεν καταλαμβάνει καμία έδρα.

Εκλογές στη Βουλή: Εχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη η ΝΔ

Η «γαλάζια» συνδικαλιστική παράταξη λαμβάνει 658 ψήφους και βγάζει 5 έδρες, ενώ η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία πήρε 254 ψήφους και βγάζει 2 έδρες. Ετσι ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σιαμπάνης ανανεώνει την θητεία του και θα είναι για 7η θητεία πρόεδρος.

Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Για όσους απορούν πάντως πώς και η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, είδε την εκλογική της δύναμη να μειώνεται κατά σχεδόν 100 ψήφους, παρά τις αθρόες μετατάξεις, υπάρχει εξήγηση. Κοινοβουλευτικές πηγές σημείωναν ότι οι προσλήψεις έχουν γίνει με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και συνεπώς οι νέοι εργαζόμενοι δεν εγγράφονται στον Σύλλογο αν δεν περάσει 5ετία, ενώ σημειώνεται ότι πολλές από τις μετατάξεις πάγωσαν- με εντολή Τσίπρα- μετά τον σάλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.