ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πως θα καθίσουν οι βουλευτές των έξι κομμάτων (φωτο)

Πως θα καθίσουν οι βουλευτές των έξι κομμάτων (φωτο)

Με σημαντικό «λίφτινγκ» από την προηγούμενη σύνθεσή της θα είναι η εικόνα της νέας Βουλής των Ελλήνων, μετά την προγραμματισμένη για σήμερα ορκωμοσία των βουλευτών.

Στη νέα σύνθεση της Βουλής θα συμμετάσχουν έξι κόμματα, με τη ΝΔ να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της αίθουσας, έχοντας εξασφαλίσει 158 έδρες από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 86 έδρες, το ΚΙΝΑΛ με 22 έδρες, το ΚΚΕ με 15 έδρες και οι «πρωτάρηδες» της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, που εξέλεξαν από 10 και 9 βουλευτές, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι από τη νέα Βουλή, μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, έμεινε εκτός η Χρυσή Αυγή, που έκτοτε εμφανίζει σημάδια οριστικής διάλυσης.

Νέα Βουλή: Πώς θα καθίσουν στην αίθουσα οι βουλευτές

Σε ό,τι αφορά τη διαρρύθμιση των θέσεων που θα καταλάβουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί, στη νέα Βουλή αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές. Συγκεκριμένα, στην πρώτη σειρά θα βρίσκονται, πλέον, τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί, ακολουθούμενοι από τους βουλευτές των κοινοβουλευτικών τους ομάδων. Στην προηγούμενη σύνθεση της Βουλής υπήρχαν τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην πρώτη σειρά.

Η ΝΔ θα καταλάβει τα έδρανα στην παραδοσιακή δεξιά πτέρυγα, ενώ δίπλα από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα καθίσουν οι 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, με τη Φώφη Γεννηματά να βρίσκει θέση στην πρώτη σειρά.

Αριστερά του ΚΙΝΑΛ θα καθίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στην πρώτη σειρά, ενώ ακόμη πιο αριστερά, στην παραδοσιακή του θέση, θα τοποθετηθούν οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ και ο Δημήτρης Κουτσούμπας -που επίσης θα «βλέπει» από την πρώτη σειρά.

Ο νέος «χάρτης» της Βουλής:

Σε ό,τι αφορά τους δέκα βουλευτές της Ελληνικής Λύσης αναμένεται να καταλάβουν -περίπου- τις θέσεις που είχαν μέχρι πρότινος οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Οι εννέα βουλευτές του ΜέΡΑ25 θα τοποθετηθούν στα έδρανα που κατείχε η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της Βουλής -η ΝΔ προτείνει τον Κώστα Τασούλα- θα γίνει αύριο, Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.