Κώστας Τασούλας: Ποιος είναι ο 13ος Πρόεδρος της Βουλής

Κώστας Τασούλας: Ποιος είναι ο 13ος Πρόεδρος της Βουλής

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας που εξελέγη με ψήφους- ρεκόρ νωρίτερα σήμερα, εκτός από μαχητικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είναι και μελετητής του Καβάφη και αγαπά την ποίηση. Είναι επίσης ο άνθρωπος που έφερε την Αμάλ Κλούνεϊ στην Ελλάδα.

Ο κ. Τασούλας ήταν ο αγαπημένος των δημοσιογράφων των παραπολιτικών, αφού είναι πάντα «ετοιμοπόλεμος» με τον ιδανικό στίχο από ποίημα για κάθε περίσταση. Ακόμα και στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή είχε «κρύψει» στο κείμενό του έναν στίχο.

Όπως φαίνεται οι «ατάκες» και οι αναφορές του κ. Τασούλα θα απασχολήσουν ιδιαίτερα βουλευτές και δημοσιογράφους το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ο Κώστας Τασούλας έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της Βουλής που η καταγωγή του έλκει από την Ήπειρο. Η εκλογή του δε έγινε μια μέρα μετά τα γενέθλια του. Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1959 στα Ιωάννινα.

Ήταν πολιτικό «παιδί» του Ευάγγελου Αβέρωφ, ενώ όλοι όσοι έζησαν κοντά στον αείμνηστο πολιτικό λένε πως αντιμετώπιζε τον Τασούλα ως τον γιο που δεν είχε. Εννιά χρόνια υπήρξε γραμματέας του, γνωρίζει τον βίο του και βέβαια την πολιτική σκέψη του χώρου της Δεξιάς. Επηρεάστηκε όμως πολιτικά σαφέστατα και από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίον μνημόνευσε και στην ομιλία του στη Βουλή αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στην πολιτική μπήκε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπήρξε δήμαρχος Κηφισιάς πριν κατέλθει στον στίβο των εθνικών εκλογών το 2000 στο νομό Ιωαννίνων. Εκεί βρισκόταν συνεχώς, περισσότερες μέρες από τα Σαββατοκύριακα όπως συνηθίζουν οι βουλευτές της περιφέρειας. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι υπουργοποιεί τον Κώστα Τασούλα δίνοντάς του το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού, βρισκόταν στα Ιωάννινα και έσπευσε να επιστρέψει οδικώς για την ορκωμοσία.

Ο Κώστας Τασούλς και η Αμάλ Κλούνι

Ο κ. Τασούλας ήταν εκείνος ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί εκ νέου με την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα και ανέθεσε στο κορυφαίο νομικό γραφείο των Ρόμπερτσον και Πάλμερ να διερευνήσουν τις πιθανές νομικές λύσεις, έχοντας στην ομάδα τους την Αμάλ Κλούνεϊ. Ως εκ τούτου ακολούθησε και η επίσκεψη της Αμάλ Κλούνι στην Αθήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Τασούλας έχει σπουδάσει νομικά, είναι παντρεμένος με την Φανή Σταθοπούλου και έχουν μαζί μια κόρη, τη Μάγδα και έναν γιό, τον Αναστάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.