ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Άλλαξε ώρα η έναρξη των προγραμματικών δηλώσεσων – Στις 7 η πρώτη μάχη Κ.Μητσοτάκη και Α.Τσίπρα

Άλλαξε ώρα η έναρξη των προγραμματικών δηλώσεσων – Στις 7 η πρώτη μάχη Κ.Μητσοτάκη και Α.Τσίπρα

Στις 7 το απόγευμα, αντί στις 6 θα ξεκινήσουν απόψε οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η αλλαγή κατά μία ώρα αποφασίστηκε σε συνεννόηση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω θέρους, λόγω της ζέστης που έχει σήμερα.

Οι προγραμματικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν με την ομιλία του πρωθυπουργού στις 7 ακριβώς. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες έξι βουλευτών και ακολούθως θα πάρουν το λόγο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ενδεχομένως, αν η διαδικασία ολοκληρωθεί νωρίς να ακολουθήσουν οι ομιλίες βουλευτών και υπουργών εγγεγραμμένων στον κατάλογο, διαφορετικά οι ομιλίες τους θα συνεχιστούν αύριο.

Η διαδικασία είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει τα βασικά σημεία του κυβερνητικού χάρτη. Στην πρώτη του ομιλία στην Ολομέλεια της νέας βουλής αναμένεται να αναπτύξει το σχέδιό του για τη λειτουργική δημόσια διοίκηση, την οικονομία, τις επενδύσεις, την εργασία, τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον.

Πρώτη μάχη Μητσοτάκη Τσίπρα
Με ενδιαφέρον, εντωμεταξύ, αναμένεται και η πρώτη «μάχη» Μητσοτάκη Τσίπρα, καθώς, αφού παρεμβληθούν οι ομιλίες των έξι βουλευτών, το λόγο θα πάρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει να κάνει μια μικρή παρέμβαση αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο τριήμερο αναμένεται να συγκρουστούν, να αντιπαρατεθούν, οι απόψεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για όλα τα μείζονα θέματα, όπως το καυτό ζήτημα της ΔΕΗ, η οικονομία, το φορολογικό, τα εργασιακά, τη δικαιοσύνη, το πανεπιστημιακό άσυλο που η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι θα καταργήσει με νομοσχέδιο που θα έρθει ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα στη βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.