ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλή: Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (δείτε live)

Βουλή: Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (δείτε live)

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να μιλήσει επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του.

Ξεκινούν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και οι ρόλοι αντιστρέφονται: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα ως πρωθυπουργός με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος ο νέος πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, στην πρώτη αναγνωριστική πολιτική αντιπαράθεση της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Τα «μέτωπα» και οι εκπλήξεις Μητσοτάκη

Τα μάτια όλων στρέφονται απόψε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: Η αγορά, οι επενδυτές αλλά και οι δανειστές αναμένουν από τον νέο πρωθυπουργό να ξεδιπλώσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη πραγματοποιήσει διαδοχικές συσκέψεις με τους υπουργούς και τους συνεργάτες του, οριοθετώντας τις προτεραιότητες του επόμενου εξαμήνου ανά τομέα, ενώ θα περιγράψει και τη φιλοσοφία με την οποία θα κυβερνήσει.

Ο πρωθυπουργός είχε επιφορτίσει τους υφυπουργούς Άκη Σκέρτσο και Γρηγόρη Δημητριάδη, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, να συντονίσουν τους υπουργούς προκειμένου η κυβέρνηση να δώσει την αίσθηση μίας «καλοκουρδισμένης ορχήστρας».

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα επικεντρωθεί τόσο στην εφαρμογή του σχεδίου μείωσης φόρων – προεκλογική προμετωπίδα της Νέας Δημοκρατίας – όσο και σε μια σειρά άλλων σημαντικών ζητημάτων όπως η συνταγματική αναθεώρηση, η ασφάλεια, το σχέδιο για τη διάσωση της ΔΕΗ και η εκπαίδευση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει και κάποιες εκπλήξεις στην ομιλία του, πέρα από τους βασικούς στόχους αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος για περαιτέρω αποκαλύψεις προκειμένου να διατηρηθεί το στοιχείο της έκπληξης.

Τι θα πει ο Τσίπρας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται σίγουρο πως θα αναφερθεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ και τι από όλα όσα είχαν ειπωθεί γίνονται πράξη.

Έμφαση θα δώσει στα ζητήματα της ασφάλισης και στο «καμπανάκι» που έχει χτυπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για ιδιωτικοποίηση τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική ασφάλιση των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, σημειώνοντας πως το δημόσιο θα περιοριστεί στην είσπραξη μίας ελάχιστης εισφοράς για μια ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη. Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα ζητήματα της φορολογίας, αλλά και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί και στα πρόσωπα που έχει επιλέξει η κυβέρνηση που δείχνουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει κάνοντας λόγο για πολιτικά και δεοντολογικά ζητήματα που προκύπτουν.

Για τις Πρέσπες και το Μάτι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις τοποθετήσεις σε θέσεις “κλειδιά” του Γιώργου Μαυρωτά, που κατέλαβε τη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και είχε ψηφίσει “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών και του Κωνσταντίνου Τσουβάλα ως Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης μετά τη σφοδρή κριτική που του είχε ασκηθεί για το Μάτι πέρυσι τον Ιούλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.