Π. Πολάκης: «Κρατήσαμε την Κρήτη σαν μια μεγάλη γαλατική επαρχία» – Ν. Μπακογιάννη: «κ. Πολάκη, σας πέρασα…»

Π. Πολάκης: «Κρατήσαμε την Κρήτη σαν μια μεγάλη γαλατική επαρχία» – Ν. Μπακογιάννη: «κ. Πολάκη, σας πέρασα…»

Για την ιδιαίτερη «μονομαχία» είχε Κρήτη με την Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή. Η βουλευτής της ΝΔ του είπε ότι τον πέρασε για να της απαντήσει ότι έφερε ακόμα και αεροπλάνα από την Αμερική.

Κόντρα με την Ντόρα Μπακογιάννη για τις ψήφους που έλαβαν στις εκλογές είχε ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή με τον διάλογο να είναι απολαυστικός. «Κρατήσαμε την Κρήτη σαν μια μεγάλη γαλατική επαρχία. Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την εκλογή μου, απέναντι στην στοχοποίηση, την λάσπη και την δολοφονία χαρακτήρων που υπέστη και παρόλο που είχα απέναντί μου και το βαρύ πυροβολικό ΝΔ την Ντόρα Μπακογιάννη…».

Άμεση ήταν η απάντηση από τη βουλευτή της ΝΔ που του τόνισε με στόμφο «σας πέρασα…». Το γεγονός αυτό παραδέχτηκε ο Παύλος Πολάκης, αλλά προχώρησε την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω. «Με περάσατε, βέβαια, αλλά δεν κατέβηκε και ο κ. Μαρκογιαννάκης και ήρθαν και κάποια αεροπλάνα από Αμερική όμως που εγώ δεν μπόρεσα να φέρω…».

Ο Παύλος Πολάκης, ωστόσο, στην ομιλία του ξεκίνησε φουλ επίθεση.
Είπε, μεταξύ άλλων, ότι επειδή έχει κάποιες πληροφορίες πως «οι πρώτες άρσεις ασυλίας την επόμενη εβδομάδα, αφορούν εμένα, μήνυση του κ. Στουρνάρα και του κ. Πουλή από το ΚΕΕΛΠΝΟ, είμαι εδώ και τους περιμένω και θα ελέγξουμε και όλες τις υποθέσεις που εμείς στείλαμε στη Δικαιοσύνη για να μην κουκουλωθούν».

Επίσης, ο κ. Πολάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, έθεσε σειρά ερωτημάτων και συγκεκριμένα αν τα επόμενα τρία χρόνια το όριο δαπανών θα αυξάνεται τουλάχιστον κατά 100 εκατ. ευρώ ετησίως με βάση την αύξηση του ΑΕΠ.

Σημείωσε ότι από το 2015 έχουν προστεθεί στο σύστημα 2370 μόνιμοι γιατροί, 3300 επικουρικοί από 500, 4233 λοιπό μόνιμο προσωπικό, 898 από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, 9000 συμβασιούχοι και άλλοι 4000 διώχνοντας τους εργολάβους. Υποστήριξε, ακόμα, ότι οι 2500 προσωπικό για τους οποίους μίλησε ο κ. Κικίλιας «είναι αυτοί που έχουμε δρομολογήσει». Στη συνέχεια, διερωτήθηκε αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις 4000 και των υπολοίπων του επικουρικού προσωπικού και αν θα ολοκληρωθεί ο εν εξελίξει διαγωνισμός. Επιπλέον, αν το «Ερρίκος Ντυνάν» θα επανέλθει στο Δημόσιο και αν θα διατηρήσει τον νέο κανονισμό παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και με αύξηση του ορίου ετησίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, ρώτησε αν θα προχωρήσει σε μόνιμο διαγωνισμό για τους 3300 εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.